Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού για Χρόνια Δερματικά Νοσήματα, όπως η Ψωρίαση και η Κνίδωση | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού για Χρόνια Δερματικά Νοσήματα, όπως η Ψωρίαση και η Κνίδωση



«ΑΠΟΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ» 

Έκθεση Φωτογραφίας στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών
21 Ιανουαρίου - 19 Φεβρουαρίου 

Η πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας» με γνωστές προσωπικότητες, καθώς και ασθενείς με Ψωρίαση και Κνίδωση, θα φιλοξενηθεί την περίοδο 21 Ιανουαρίου έως 19 Φεβρουαρίου στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Η Έκθεση, η οποία φιλοξενείται στο «401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών» με την υποστήριξη της Novartis Hellas, θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Η εκστρατεία «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας – Skin to live in» αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία της Novartis Hellas, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, και φέρει την υποστήριξη του Σωματείου Ασθενών με Ψωρίαση «Καλυψώ». 
Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στα χρόνια δερματικά νοσήματα όπως η Ψωρίαση και η Κνίδωση. Κύριο μήνυμα της έκθεσης φωτογραφίας είναι η ανάγκη απομυθοποίηση των χρόνιων παθήσεων του δέρματος, καθώς πρόκειται για συστηματικά νοσήματα μη μεταδοτικά, που όμως λόγω της λανθασμένης ή ελλιπούς ενημέρωσης μπορεί να οδηγήσουν στην απομόνωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η Ψωρίαση προσβάλλει περίπου το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 200.000 περίπου Έλληνες, ενώ η Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση αγγίζει έως και το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, επηρεάζοντας τη ζωή περίπου 100.000 ασθενών στην Ελλάδα1. Τα σοβαρά δερματικά νοσήματα έχουν μεγάλη επίπτωση  στην υγεία και ποιότητα ζωής των ασθενών2

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννη Παρασκευόπουλο, Διευθυντή Αλλεργιολογικού Τμήματος του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών «Οι ασθενείς με Κνίδωση υποφέρουν από μια χρόνια πάθηση η οποία επηρεάζει τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά την καθημερινότητά τους. Ο απρόβλεπτος χαρακτήρας εμφάνισης των συμπτωμάτων (πομφοί ή/και αγγειοοίδημα που συνοδεύονται από έντονο κνησμό) στην περίπτωση της Χρόνιας Αυθόρμητης Κνίδωσης, καθιστά τους ασθενείς κοινωνικά απομονωμένουςΣτόχος μας είναι σε συνεργασία με τους ασθενείς αυτούς, να πετύχουμε πλήρη ύφεση της νόσου και κατεπέκταση πλήρη έλεγχο της καθημερινότητάς τους, με άμεση βελτίωση της ποιότητας ζωής τουςκάτι το οποίο είναι πλέον εφικτό με την ελπίδα που μας δίνουν νέες θεραπείες». 

«Η Ψωρίαση είναι μια συχνή χρόνια δερματική πάθηση που μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία και σε καμιά περίπτωση δεν είναι μεταδοτική. Πρόκειται για μια χρόνια αυτοάνοση νόσο που χαρακτηρίζεται από παχιές και εκτεταμένες δερματικές βλάβες, οι οποίες ονομάζονται πλάκες και συνήθως προκαλούν κνησμό, αποφολίδωση και πόνο. Η Ψωρίαση συσχετίζεται με σημαντική επιβάρυνση της ποιότητας ζωής από σωματική και ψυχολογική άποψη. Τα άτομα που ζουν με τη συγκεκριμένη κατάσταση  είναι  πιθανότερο  να  πάσχουν  από  διάφορες  καταστάσεις, οι οποίες μπορεί να εμφανιστούν ταυτόχρονα όπως είναι η ψωριασική αρθρίτιδα, η καρδιακή νόσος, ο διαβήτης και η κατάθλιψη. Σήμερα υπάρχει σημαντική ανάγκη για νέες θεραπείες, οι οποίες επιτυγχάνουν καθαρό δέρμα, καθώς υπάρχει αποδεδειγμένη σχέση ανάμεσα στις θεραπείες και την ποιότητα ζωής των ασθενών και επίσης ο 1 στους 2 ασθενείς δεν είναι ικανοποιημένος με τις υπάρχουσες θεραπείες», δήλωσε ο κ. Μάρκος Παπακωνσταντής, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών

Από την πλευρά των ασθενών, ο Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση «ΚΑΛΥΨΩ», κ. Κωνσταντίνος Λούμος, τόνισε ότι «παρά το γεγονός ότι η Ψωρίαση είναι ένα μη μεταδοτικό νόσημα και μη απειλητικό για τη ζωή συχνά οι ασθενείς με Ψωρίαση οδηγούνται στον κοινωνικό αλλά & στον επαγγελματικό αποκλεισμόΗ ενημέρωση του κοινού, η ευαισθητοποίηση των αρχώνη εκπαίδευση των ασθενών αλλά και η έρευνα και ανάπτυξη για αποτελεσματικότερες και ασφαλείς θεραπείες, δίνουν ελπίδα στους ασθενείς. Επίσης η φιλοξενία της έκθεσης στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο  αναδεικνύει τη σημαντικότητα της συνεργασίας μεταξύ θεράποντα ιατρού & ασθενή για την διαχείριση μιας νόσου που δεν είναι απλά ένα αισθητικό πρόβλημα, αλλά μια χρόνια συστηματική νόσος».

Η έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζει γνωστές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού, αθλητικού και δημοσιογραφικού κόσμου, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν από την κάμερα της καταξιωμένης φωτογράφου Ρούλας Ρέβη αγγίζοντας ασθενείς με Ψωρίαση και Κνίδωση. Στην εκστρατεία ανταποκρίθηκαν οιε αλφαβητική σειρά): Νίκος Αγγελής-ηθοποιός, Εύα Αντωνοπούλου-δημοσιογράφος, Αλεξάνδρα Ασημάκη-παγκόσμια πρωταθλήτρια Εθνικής Ομάδας Πόλο Γυναικών, Αγγελική Γερόλιμου-παγκόσμια πρωταθλήτρια Εθνικής Ομάδας Πόλο Γυναικών, Λεωνίδας Καλφαγιάννης-ηθοποιός, Κατερίνα Καραβάτου-παρουσιάστρια, Κρατερός Κατσούλης-ηθοποιός, Νάντια Κοντογιώργη-ηθοποιός, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου-ηθοποιός, Πέτρος Λαγούτης-ηθοποιός, Ελένη Πετρουλάκη-γυμνάστρια, Νατάσα Ράγιου-δημοσιογράφος, Ευδοκία Ρουμελιώτη-ηθοποιός, Αντιγόνη Ρουμπέση-παγκόσμια πρωταθλήτρια Εθνικής Ομάδας Πόλο Γυναικών, Σταύρος Σβίγγος-ηθοποιός, Γιάννης Στάνκογλου-ηθοποιός, Έφη Σφυρή-πρωταθλήτρια beach volley, Δημοσθένης Ταμπάκος-Χρυσός Ολυμπιονίκης Γυμναστικής, Πέγκυ Τρικαλιώτη-ηθοποιός, Αποστόλης Τότσικας-ηθοποιός και Γιώργος Χρανιώτης-ηθοποιός.
Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την ψωρίαση και την κνίδωση, αλλά και για να «ψηφίσετε» την αγαπημένη σας φωτογραφία από την έκθεση, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.skintolivein.gr.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό τις καθημερινές μέρες από τις 21 Ιανουαρίου έως και τις 19 Φεβρουαρίου.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων