Η ΜΚΟ PRAKSIS πραγματοποιεί δωρεάν, ανώνυμα τεστ για τον HIV και τις Ηπατίτιδες στο ΑΠΘ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η ΜΚΟ PRAKSIS πραγματοποιεί δωρεάν, ανώνυμα τεστ για τον HIV και τις Ηπατίτιδες στο ΑΠΘ


Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Προφυλακτικού (13/2) η ΜΚΟ PRAKSIS σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί δράση ενημέρωσης και εξέτασης για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B και C. 

Συγκεκριμένα, στελέχη της οργάνωσης θα βρεθούν τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, από τις 10.00 έως και τις 14.00 στην αίθουσα της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Πανεπιστημίου, στο ισόγειο του Κτιρίου Διοίκησης. Εκεί, θα παρέχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης στους φοιτητές του Ιδρύματος για τον ιό του HIV και για τις Ηπατίτιδες, ενθαρρύνοντάς τους παράλληλα να εξεταστούν δωρεάν, ανώνυμα και γρήγορα για τις συγκεκριμένες ασθένειες. Η εξέταση αυτή αφορά όλα τα άτομα που έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή, που υιοθετούν σεξουαλικές συμπεριφορές υψηλού ρίσκου και φυσικά σε όποιον/α επιθυμεί να εξεταστεί.

Επιπλέον η PRAKSIS, παράλληλα με την διεξαγωγή δωρεάν, ανώνυμων και γρήγορων  τεστ, καθημερινά και χωρίς ραντεβού στις δομές της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υλοποιεί πρόγραμμα ενημέρωσης για τον ιό της Ηπατίτιδας Α, Β, C και του HIV μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 800 11 11 600, που λειτουργεί καθημερινά και παρέχει πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη, τη μετάδοση και την εξέταση. Η τηλεφωνική γραμμή στελεχώνεται από ειδικά εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό και η κλήση είναι δωρεάν και ανώνυμη. 


Λίγα λόγια για την PRAKSIS

Η PRAKSIS είναι ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που έχει σαν κύριο στόχο το σχεδιασμό, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης. Κύριος στόχος μας είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους. Αντικείμενο της PRAKSIS αποτελούν ο σχεδιασμός, η εφαρμογή και η υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής δράσης, καθώς και καμπανιών ενημέρωσης για ποικίλα ζητήματα, όπως ΣΜΝ, Ηπατίτιδες, AIDS/ HIV.

Οι τρεις άξονες που απαρτίζουν τη δουλειά μας είναι η Πρόληψη, η Άμεση Παρέμβαση / υποστήριξη και η Άσκηση Πίεσης και Διεκδίκηση Δικαιωμάτων. Τα προγράμματα και οι δράσεις προσφέρουν βοήθεια σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού ανεξαρτήτως από φύλο, χρώμα, εθνικότητα, εθνότητα, φυλή, πολιτική ή θρησκευτική κατεύθυνση, ταυτότητα φύλου ή/ και σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η PRAKSIS, δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην Αττική, στην Κεντρική Μακεδονία, στα νησιά του Αιγαίου (π.χ. Λέσβος, Σάμος, Κως, Χίος, Λέρος κ.ά), στα βόρεια σύνορα της χώρας καθώς και στην περιοχή της Πάτρας. Ταυτόχρονα, με Κινητές Ιατρικές Μονάδες ταξιδεύουμε στα νησιά, καθώς και στα βόρεια σύνορα πάντα ανάλογα με τις ιατρικές ή /και ψυχοκοινωνικές καθώς και νομικές ανάγκες που προκύπτουν.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων