Κέρινο ελληνικό «τάμπλετ» 1800 ετών θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Βρετανία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κέρινο ελληνικό «τάμπλετ» 1800 ετών θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Βρετανία

Ουσιαστικά πρόκειται για μία εργασία ενός παιδιού δημοτικού σχολείου τον 2ο αιώνα μ.Χ. στην Αίγυπτο και το αρχαίο αυτό ταμπλετ έχει το μέγεθος ενός iPad mini.
Ένα κέρινο τάμπλετ που δείχνει την ελληνική σχολική εργασία ενός παιδιού πριν από 1800 χρόνια θα παρουσιαστεί σε έκθεση στη βρετανική βιβλιοθήκη.

Το αρχαίο αυτό ταμπλετ το οποίο περιέχει εξαιρετικά παραδείγματα γραφικού χαρακτήρα, ασκήσεις ορθογραφίας, και ωρολόγια προγράμματα βρισκόταν αποθηκευμένο για 40 χρόνια.


Το αρχαίο που ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο δείχνει δύο σειρές που είναι γραμμένες στα ελληνικά, σκαλισμένες στο κερί, με μια «γραφίδα» από ένα παιδί που πιστεύεται ότι είναι οκτώ ή εννέα ετών, σύμφωνα με τη Telegraph.

Ο Roly Keating, διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής Βιβλιοθήκης, δήλωσε: 

«Αυτό είναι ένα αντικείμενο που νομίζω ότι το είχαμε ξεχάσει και σίγουρα είναι κάτι που έχει να δει το κοινό από τη δεκαετία του '70».

Ουσιαστικά πρόκειται για μία εργασία ενός παιδιού δημοτικού σχολείου τον 2ο αιώνα μ.Χ. στην Αίγυπτο και το αρχαίο αυτό ταμπλετ  έχει το μέγεθος ενός iPad mini.


«Αυτό που μας κόβει την ανάσα είναι ότι μπορούμε να δούμε την προσπάθεια ενός παιδιού στα ελληνικά πριν από 1.800 χρόνια».

Το αρχαίο αυτό τάμπλετ θα παρουσιαστεί στη Βρετανική Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο της έκθεσης «Writing: Making Your Mark exhibition between » μεταξύ 26 Απριλίου και 27 Αυγούστου.


protothema.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων