15 με 25 χρόνια ο χρόνος ζωής των αρθροπλαστικών ισχίου και γόνατου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

15 με 25 χρόνια ο χρόνος ζωής των αρθροπλαστικών ισχίου και γόνατου

Οι εν λόγω επεμβάσεις είναι από τις συχνότερες στη χειρουργική και οι περισσότερες γίνονται σε ανθρώπους ηλικίας 60 έως 80 ετών
Οκτώ στις δέκα επεμβάσεις αντικατάστασης γόνατου και έξι στις δέκα αντίστοιχες επεμβάσεις ισχίου, γνωστές και ως ολικές αρθροπλαστικές, αντέχουν έως 25 χρόνια, ενώ οι εννέα στις δέκα διαρκούν τουλάχιστον για 15 χρόνια, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
    Έως σήμερα υπήρχαν πολύ λίγα στοιχεία για το πόσο πετυχημένες είναι αυτές οι χειρουργικές επεμβάσεις στο ισχίο και στο γόνατο, οι οποίες αντικαθιστούν την δυσλειτουργική άρθρωση (συνήθως λόγω οστεροαρθρίτιδας) με μια τεχνητή άρθρωση. 
Η νέα μελέτη, που ανέλυσε στοιχεία για περίπου 500.000 ανθρώπους σε έξι χώρες και σε βάθος 25ετίας, δείχνει ότι οι ολικές αρθροπλαστικές έχουν μεγαλύτερη αντοχή του αναμενόμενου.
   Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του βρετανικού Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, με επικεφαλής τον δρα Τζόναθαν Έβανς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", ανέφεραν ότι «αν ληφθεί υπόψη η βελτίωση στην τεχνολογία και στις τεχνικές κατά τα τελευταία 25 χρόνια, τότε αναμένεται πως οι αντικαταστάσεις ισχίου ή γόνατου που γίνονται σήμερα, πρόκειται να διαρκέσουν ακόμη περισσότερο».
   Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις επεμβάσεις που έχουν γίνει μέσα στην τελευταία 25ετία, οι ολικές αρθροπλαστικές ισχίου έχουν διαρκέσει το 89% για 15 χρόνια, το 70% για 20 χρόνια και το 58% για 25 χρόνια. Οι ολικές αρθροπλαστικές γόνατου έχουν διαρκέσει το 93% για 15 χρόνια, το 90% για 20 χρόνια και το 82% για 25 χρόνια. Οι μερικές αρθροπλαστικές γόνατου (αντικαθιστούν μόνο το προβληματικό τμήμα της άρθρωσης) έχουν το 77% αντέξει για 15 χρόνια, το 72% για 20 χρόνια και το 70% για 25 χρόνια.
   Οι εν λόγω επεμβάσεις είναι από τις συχνότερες στη χειρουργική και οι περισσότερες γίνονται σε ανθρώπους ηλικίας 60 έως 80 ετών. Καθώς ο πληθυσμός γερνάει, αναμένεται να γίνουν ακόμη συχνότερες. Όταν αποτυγχάνουν σχετικά γρήγορα, αυτό οφείλεται σε κάποια λοίμωξη, φθορά του υλικού ή σπάσιμο, οπότε απαιτείται νέα επέμβαση.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων