Η κάνναβη διαθέτει πολύ ισχυρές παυσίπονες και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η κάνναβη διαθέτει πολύ ισχυρές παυσίπονες και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Μια ανατρεπτική έρευνα έρχεται να αποκαλύψει πως τα φυτά της κάνναβης μπορούν να αποδειχθούν 30 φορές πιο αποτελεσματικά σε σύγκριση με την ασπιρίνη ως προς την ανακούφιση του πόνου και τη μείωση της φλεγμονής.
Μια ανατρεπτική έρευνα έρχεται να αποκαλύψει πως τα φυτά της κάνναβης μπορούν να αποδειχθούν 30 φορές πιο αποτελεσματικά σε σύγκριση με την ασπιρίνη ως προς την ανακούφιση του πόνου και τη μείωση της φλεγμονής.
Η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη ενός νέου φαρμάκου που προέρχεται από το φυτό, το οποίο θα έσωζε τους ασθενείς με χρόνιο πόνο από τον κίνδυνο να εξαρτηθούν από θεραπείες με βάση τα οπιούχα, επισημαίνουν ειδικοί που επικαλείται το Skynews.
Σύμφωνα με την ομάδα του Πανεπιστημίου Γκέλφ στον Καναδά, ανακάλυψαν πώς παράγεται το συγκεκριμένο παυσίπονο μόριο της κάνναβης χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό βιοχημείας και γονιδιωματικής.
«Υπάρχει σαφώς η ανάγκη να αναπτυχθούν εναλλακτικές λύσεις για την ανακούφιση από τον οξύ και χρόνιο πόνο που να υπερβαίνει τα οπιοειδή», δήλωσε ο καθηγητής Ταρίκ Ακτάρ, από το τμήμα μοριακής και κυτταρικής βιολογίας του πανεπιστημίου.
«Αυτά τα μόρια είναι μη ψυχοδραστικά και στοχεύουν τη φλεγμονή στην πηγή της, καθιστώντας τα ιδανικά παυσίπονα» τόνισε ο ίδιος.
Τα μόρια-κλειδιά, που ονομάζονται κανφλαβίνη Α και κανφλαβίνη Β, είναι γνωστά ως «φλαβονοειδή» και ανακαλύφθηκαν το 1985.
Οι ερευνητές είχαν ήδη επαληθεύσει ότι παρείχαν αντιφλεγμονώδη οφέλη τα οποία ήταν σχεδόν 30 φορές πιο αποτελεσματικά από την ασπιρίνη ανά γραμμάριο.
Αλλά η περαιτέρω έρευνα σχετικά με το θέμα σταμάτησε λόγω αυστηρών νόμων για την κάνναβη που ρύθμιζαν ποιος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το φάρμακο.
Αλλά τον περασμένο χρόνο ο Καναδάς νομιμοποίησε την ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης, οπότε ο καθηγητής Ακτάρ και ο συνάδελφός του καθηγητής Στίβεν Ροθστάιν αποφάσισαν να αναλύσουν το φυτό για να κατανοήσουν πώς δημιουργήθηκαν οι κανφλαβίνες.
«Ο στόχος μας ήταν να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο παράγονται αυτά τα μόρια, κάτι που είναι μια σχετικά απλή εξέταση αυτές τις μέρες», δήλωσε ο καθηγητής Ακτάρ.
Τα ευρήματα της ερευνητικής ομάδας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Phytochemistry και προσφέρουν πλέον στους επιστήμονες την ευκαιρία να δημιουργήσουν φυσικά προϊόντα υγείας που περιέχουν τα ισχυρά αντιφλεγμονώδη μόρια.
Η έρευνα αυτή έρχεται εν μέσω μιας κρίσης σχετικά με τα οπιοειδή στις ΗΠΑ, για την οποία οι ερευνητές θεωρούν ότι οφείλεται εν μέρει στην ποσότητα ισχυρών παυσίπονων που δόθηκαν, λανθασμένα, σε ασθενείς μετά από χειρουργική επέμβαση.
Ο Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε ότι η χρήση οπιοειδών στην Αμερική αποτελεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, χαρακτηρίζοντάς την «τη χειρότερη κρίση ναρκωτικών στην αμερικανική ιστορία».
Πηγή: Skynews

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων