Μία ελληνική στις χίλιες ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μία ελληνική στις χίλιες ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης

Η Coffee Island συμπεριελήφθη για πρώτη φορά στη λίστα και κατοχύρωσε τη θέση 657, με ετήσιο ρυθμό αύξησης εσόδων 270% μεταξύ 2014 και 2017
Στις χίλιες ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της Ευρώπης συγκαταλέγονται τα ελληνικά καφεκοπτεία Coffee Island, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση των Financial Times σε συνεργασία με την στατιστική υπηρεσία Statista.

Η Coffee Island συμπεριελήφθη για πρώτη φορά στη λίστα και κατοχύρωσε τη θέση 657, με ετήσιο ρυθμό αύξησης εσόδων 270% μεταξύ 2014 και 2017. Στην ίδια τριετία η εταιρεία, που λειτουργεί από το 1999, έχει αυξήσει το εργατικό δυναμικό της κατά 122 υπαλλήλους.
Οι γερμανικές επιχειρήσεις έχουν την πρωτοκαθεδρία στην έκθεση, με 230 από αυτές να βρίσκονται στη μακροσκελή λίστα των Financial Times.
Το Λονδίνο διατηρεί την κορυφαία έδρα για ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, αφού 63 από αυτές απαρτίζουν τη λίστα. Ωστόσο, στην περυσινή έκθεση εμφανίζονταν 74 εταιρείες με έδρα τη βρετανική πρωτεύουσα. Η μεγάλη μείωση του αριθμού αποδίδεται από τους Financial Times στην αναταραχή λόγω Brexit.
Η λίστα των χιλίων κυριαρχείται από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τεχνολογικό τομέα. Χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου και χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, ο αριθμός των τεχνολογικών εταιρειών φτάνει τις 149.
Για να μπει μια εταιρεία στη λίστα θα πρέπει να είχε έσοδα τουλάχιστον 100.000 ευρώ το 2014 και τουλάχιστον 1,4 εκατ. ευρώ το 2017. Πρώτη στη λίστα των χιλίων ταχύτερα αναπτυσσόμενων ευρωπαϊκών εταιρειών είναι η βρετανική υπηρεσία χρηματοδότησης και δανείων αυτοκινήτων Blue Motor Finance. Η βρετανική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1992, έχει ξεχωρίσει αισθητά από τις υπόλοιπες, με ετήσιο ρυθμό αύξησης των εσόδων της 51.364% μεταξύ των ετών 2014 και 2017, ενώ τα έσοδα της εταιρείας που ακολουθεί, του Deliveroo, αυξήθηκαν με ρυθμό 15.749% στο ίδιο διάστημα.
Το επίσης βρετανικό Deliveroo, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2013, είναι πλατφόρμα παραγγελίας φαγητού και είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στην ίδια έκθεση των Financial Times το 2018, όσο η Blue Motor Finance βρισκόταν στο νούμερο 21. Στην τριετία 2014 έως 2017, το Deliveroo προσέλαβε 1.636 υπαλλήλους.
Το «χάλκινο» κατέκτησε η εσθονική εταιρεία διαμοιρασμού αυτοκινήτων Bolt, πρώην Taxify, της οποίας η εφαρμογή για το κινητό διατίθεται σε 34 χώρες ανά τον κόσμο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Financial Times και της Statista, η Bolt κατέγραψε ετήσιο ρυθμό αύξησης των εσόδων της 12.231% στο διάστημα μεταξύ 2014 και 2017 και αποτελεί σοβαρή απειλή για την Uber, ιδιαίτερα στο Λονδίνο. Το 2017 η Bolt απασχολούσε 350 εργαζομένους.
Τέταρτη στη λίστα κατατάσσεται η γερμανική εταιρεία φωτοβολταϊκών Solectric, έχοντας σημειώσει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 7.772% μεταξύ 2014 και 2017. Η ιδρυθείσα το 2012 εταιρεία είχε 30 υπαλλήλους το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης.
Επιπλέον προϋπόθεση που έπρεπε να πληρούν οι εταιρείες, για να ληφθούν υπ’ όψιν στην έρευνα, ήταν η ανεξαρτησία τους, δηλαδή να μην είναι θυγατρικές. Εκτός αυτού, ο ρυθμός ανάπτυξης στο καθορισμένο διάστημα έπρεπε να αφορά κυρίως τα οργανικά έσοδα. Τέλος, εάν η εκάστοτε εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, έπρεπε η μετοχή της να μην έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% από το 2017.
Στην έκθεση δεν συμπεριλήφθηκαν όλες οι ευρωπαϊκές εταιρείες, αλλά μόνο αυτές που έκαναν αίτηση και ήθελαν να δημοσιεύσουν τα οικονομικά τους στοιχεία. Τα στοιχεία επικυρώθηκαν από ανώτατα στελέχη των εκάστοτε επιχειρήσεων και ερευνήθηκαν για την αξιοπιστία τους από τη Statista.
kathimerini.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων