medlabnews.gr iatrikanea
Ο Αντίνοος Αλμπάνης είχε συγκλονίσει πριν από μερικά χρόνια όταν αποκάλυψε δημόσια τη μάχη που έδωσε με μία μορφή καρκίνου από την οποία βγήκε νικητής. Στη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, αναφέρθηκε ο Αντίνοος Αλμπάνης, τονίζοντας πως «δεν είναι καθόλου εύκολο να πηγαίνω σε μια εκπομπή και να μιλάω για αυτό».
Ο γνωστός ηθοποιός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Κυψέλη» και μίλησε για την περιπέτεια με την υγείας του. «Κάθε φορά που ακούω ότι αποτελώ παράδειγμα επιφορτίζομαι με κάτι που με αγχώνει. Έχω την αρχή να μην απαγορεύω ποτέ σε έναν δημοσιογράφο να μου κάνει μια ερώτηση και όσο και να ζορίζομαι εγώ ή να στεναχωριέμαι γιατί έρχομαι σε επαφή με τις αναμνήσεις εκείνης της περιόδου που δεν είναι καθόλου ευχάριστες, όταν θα μου έρθει έστω ένα μήνυμα στο τέλος της ημέρας, λες ότι κάπως αξίζει ο κόπος», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, ο Αντίνοος Αλμπάνης προσέθεσε ότι «έχω δει τους διπλανούς μου στους θαλάμους και έχω δει τι ανάγκες έχουν αυτοί οι άνθρωποι, ξέρω τι σημαίνει να θες μια παρηγοριά. Κι αν στο πρόσωπό μου βλέπουν την υγεία ή κάποιον που κατάφερε να ξεπεράσει τον σκόπελο, είναι όμορφο. Γιατί και εγώ όταν περνούσα τη διαδικασία του καρκίνου, προσπαθούσα να βρω ανθρώπους και πρότυπα», σημειώνοντας πως «έπαιρνα δύναμη, είναι ωραίο να παίρνεις δύναμη από άλλους ανθρώπους. Δεν είμαστε άτρωτοι, βαλλόμαστε από τους ίδιους κινδύνους».
Σε παλιότερη συνέντευξή του, ο Αντίνοος Αλμπάνης, είχε περιγράψει την στιγμή, κατά την οποία έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο. Όπως είχε δηλώσει: «Είναι η στιγμή που λες "και τώρα τι;". Δεν ξέρεις αν θα πάει καλά ή δεν θα πάει, αν θα υπάρχει ζωή από εδώ και πέρα. Μου είχαν πει ότι είναι από τις περιπτώσεις που ο καρκίνος είναι θεραπεύσιμος ευτυχώς. Στο στάδιο που ήμουν, ήταν διαχειρίσιμο, όλα ήταν υπέρ μου. Θα πρέπει να κλείσω πενταετία όμως, για να πω ότι κάπως ηρεμώ».
«Το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι το πώς θα σταθώ εγώ απέναντι στους άλλους. Έχεις πολύ μεγάλη ανάγκη να γνωρίσουν με ένα μαγικό τρόπο, να σε χειριστούν χωρίς να νιώσεις άβολα ή στριμωγμένα ή να απολογηθείς για κάτι το οποίο δεν έχεις επιλέξει. Κάθε ασθενής είναι διαφορετική προσωπικότητα με άλλες επιθυμίες, άλλες ανάγκες, άλλες αντοχές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντίνοος Αλμπάνης και συνέχισε λέγοντας:
«Είναι μια δύσκολη στιγμή όταν το ανακοινώνεις στα δικά σου πρόσωπα. Εγώ προσωπικά την απέφυγα. Δεν το ανακοίνωσα στην οικογένειά μου και στους φίλους μου παρά μετά από ένα μεγάλο διάστημα που ένιωσα ότι ήταν η στιγμή που θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί τους. Αρχίζει ο χρονικός ορίζοντας να στενεύει και να αλλάζει οτιδήποτε είχες δεδομένο εκείνη τη στιγμή. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ψύχραιμοι.
Για μένα το ερώτημα ήταν αν θα αποσυρθώ από τη ζωή ή θα συνεχίσω να ζω. Αν θα αλλάξω τις συνήθειες και την καθημερινότητά μου. Αυτό που έκανα εγώ ήταν να τεστάρω τις δυνάμεις μου, να δω μέχρι που αντέχω. Δεν διέκοψα την εργασία μου, ό,τι είχα προγραμματίσει το έκανα. Με μεγαλύτερη δυσκολία και κόπο και με υποστήριξη από το εργασιακό μου περιβάλλον. Επέλεξα να κάνω αυτό γιατί το είχα ανάγκη. Να μην αποσυρθώ από τη ζωή.
Πέρασα από τη διαδικασία που νόμιζα ότι είμαι αυτάρκης και ότι μπορώ να διαχειριστώ μόνος μου ό,τι συνέβαινε, αλλά και από το αντίθετο. Είναι πολλές οι στιγμές που λυγίζεις. Το θέμα είναι ο ασθενής να το περνάει όσο πιο ανάλαφρα γίνεται. Δεν πρέπει οι γύρω του να υποδεικνύουν στον ασθενή δικούς τους γιατρούς και δικές τους μεθόδους».
Πρόσφατα είχε αναφερθεί και στο λεμφοίδημα
Πρόσφατα είχε κάνει μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, στην οποία τον βλέπαμε να φορά ένα γάντι στο χέρι του.
Όπως εξήγησε ο ίδιος, το γάντι αυτό το φορά για να απαλύνει τον πόνο που του προκαλεί το λεμφοίδημα, από τις θεραπείες που έκανε για τον καρκίνο.
«Εάν τα καρκινικά κύτταρα μπλοκάρουν τα λεμφικά αγγεία, μπορεί να προκληθεί λεμφοίδημα. Για παράδειγμα, ένας όγκος που αναπτύσσεται κοντά σε έναν λεμφαδένα ή λεμφικό αγγείο μπορεί να διευρυνθεί αρκετά ώστε να εμποδίσει τη ροή του λεμφικού υγρού. Το λεμφοίδημα που προκαλείται από τη θεραπεία του καρκίνου μπορεί να εμφανιστεί μήνες ή χρόνια μετά τη θεραπεία. Όταν με βλέπετε με αυτό το γάντι, ούτε έχω στραμπουλήξει το χέρι μου, ούτε μου συμβαίνει κάτι πολύ δυσάρεστο. Απλώς προσπαθώ να προστατεύσω ένα χέρι που πονάει», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αντίνοος Αλμπάνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου