medlabnews.gr
Συμμορία, με έδρα το Ζευγολατιό Κορινθίας, που είχε κέρδη περίπου 2 εκατ. ευρώ από ηλεκτρονικές απάτες, σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων.
Ανύπαρκτα επενδυτικά προϊόντα
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που είναι σε εξέλιξη από τα έμπειρα στελέχη της υποδιεύθυνσης ασφάλειας δυτικής Αττικής -που ασχολούνται με την υπόθεση εδώ και περίπου 7 μήνες-, σε συνεργασία με αστυνομικούς του τμήματος ασφάλειας Μεγάρων, έχουν συλληφθεί, μέχρι στιγμής, 6 άτομα.
Οι κλήσεις που πραγματοποιούσαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν καθημερινές και εκατοντάδες μέχρι να πετύχουν τον σκοπό τους.
Τα θύματά τους, στην πλειονότητά τους επιχειρηματίες, φέρονται να τα προσέγγιζαν μέσα από τα social media, όπως το Facebook και το Instagram, αφού δημιουργούσαν ψεύτικα προφίλ.
Το επιχειρησιακό τους κέντρο
Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν πως οι απατεώνες είχαν στήσει το… επιχειρησιακό τηλεφωνικό τους κέντρο μέσα στον καταυλισμό Ρομά στο Ζευγολατιό Κορινθίας, ενώ ως δικλίδα ασφαλείας φέρονται να άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα σπίτια που το στέγαζαν.
Παρουσιάζονταν ως αγοραστές, πωλητές, επιχειρηματίες και για να γίνουν ακόμα πιο πειστικοί έστελναν φωτογραφίες πλαστών δελτίων ταυτότητας κ.ά.
Προκειμένου να καλύπτουν τα ίχνη τους και να διασφαλίζουν το απόρρητο των μεταξύ τους επικοινωνιών, χρησιμοποιούσαν τη διάλεκτο των Ρομά και κωδικές λέξεις και φράσεις, καθώς και τα λεγόμενα «Ghost Numbers» τα οποία ανήκαν στην πραγματικότητα σε «αχυράνθρωπους», αλλά και διαδικτυακές εφαρμογές όπως το messenger.
Η... ταρίφα για τους τραπεζικούς λογαριασμούς
Τα χρήματα τα οποία κατάφερναν να αποσπάσουν από τα θύματά τους τα μετέφεραν σε τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων που εντόπιζαν και βρίσκονταν σε οικονομική ανάγκη, ενώ φρόντιζαν στις κάρτες να ενεργοποιούν το μέγιστο όριο ανάληψης.
Μάλιστα για κάθε έναν τέτοιο λογαριασμό υπήρχε και... τιμοκατάλογος, καθώς τα χρήματα τα οποία έδιναν ήταν από 200 έως 500 ευρώ και δίνονταν από τα μέλη της οργάνωσης με δύο τρόπους. Ο ένας τρόπος ήταν να αφήνουν στον λογαριασμό το ποσό που είχαν συνεννοηθεί, είτε και απευθείας.
Μόλις ολοκλήρωναν τη δράση τους, έβαζαν τους πραγματικούς δικαιούχους των λογαριασμών αυτών να δηλώσουν απώλεια ή κλοπή της κάρτας που συνδεόταν με τον λογαριασμό. Δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν και λογαριασμούς θυμάτων τους, που δεν είχαν χρήματα μέσα, ως ενδιάμεσους σταθμούς μεταφοράς χρημάτων από άλλες απάτες.
Κατά τις αναλήψεις των χρημάτων που έκαναν, προσπαθούσαν να κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους και γι' αυτό φορούσαν κουκούλες και μάσκες. Προκειμένου να μην κινούν υποψίες και αποκαλυφθεί η δράση τους, οι αναλήψεις που έκαναν έφταναν μέχρι τα 500 ευρώ την ημέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου