Συγκλονίζει η Χάρις Αλεξίου. «Έπαθα καρκίνο. Αλλά είπα “Όχι, δεν θα τον αφήσω να με νικήσει. Από αυτό έχασα και τη μητέρα μου” | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συγκλονίζει η Χάρις Αλεξίου. «Έπαθα καρκίνο. Αλλά είπα “Όχι, δεν θα τον αφήσω να με νικήσει. Από αυτό έχασα και τη μητέρα μου”

Κατάθεση ψυχής έκανε η Χάρις Αλεξίου, αναφερόμενη μεταξύ άλλων στον καρκίνο που σημάδεψε την ίδια, τη μητέρα της και την οικογένειά τους.

medlabnews.gr iatrikanea 

Κατάθεση ψυχής έκανε η Χάρις Αλεξίου, αναφερόμενη μεταξύ άλλων στον καρκίνο που σημάδεψε την ίδια, τη μητέρα της και την οικογένειά τους. 

Η ερμηνεύτρια, που πριν λίγες ημέρες έγινε viral με τη συνάντησή της με τον Διονύση Ατζαράκη, είναι αποψινή καλεσμένη της Δώρας Αναγνωστοπούλου, στην οποία αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες και κομμάτια της διαδρομής. 

«Είναι σαν να μην υπάρχουμε χωρίς το παρελθόν μας, αλλά τι να πετάξω; Αυτό που με έχει σχηματίσει; Αυτό που είμαι είναι γιατί υπάρχει αυτό, υπάρχει το παρελθόν, ο τρόπος που μεγάλωσα, υπάρχουν τα βιώματά μου, η σχέση μου με τη μάνα μου, η έλλειψη του πατέρα μου, το ότι μπήκα στη ζωή από πολύ μικρή και έπρεπε να φροντίσω τον εαυτό μου και τους άλλους», είπε μεταξύ άλλων. 

 «Αυτό με έκανε –για να το πω έτσι λαϊκά- να μην μασάω κιόλας. Κι αυτό έχω να πω σαν μήνυμα. Ότι στη ζωή, αγωνίζεσαι μέχρι το τέλος και έτσι πρέπει. Αλλιώς έχεις πνιγεί, έχεις χαθεί, έχεις πεθάνει κι εγώ δεν ήθελα να πεθάνω. Ακόμα κι όταν διαγνώστηκε ο καρκίνος μου, είπα “τι είναι αυτό τώρα;”» πρόσθεσε η Χάρις Αλεξίου.

Πριν από μερικά χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο σε μια εξέταση ρουτίνας. Σε συνέντευξη της είχε περιγράψει το σοκ που ένιωσε στο άκουσμα της ασθένειας.

«Αισθάνθηκα τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μου, όταν έμαθα ότι πάσχω από καρκίνο του μαστού», εξομολογήθηκε η μεγάλη τραγουδίστρια και συνέχισε: «χρειαζόμαστε στήριξη και να αντιληφθούμε ότι η ζωή δεν σταματάει».«Με την ανακοίνωση της νόσου το σοκ είναι μεγάλο και κρατάει αρκετά. Βλέπεις τη ζωή σου από την αρχή και ερωτήματα του τύπου «Γιατί σε εμένα;» «Τι δεν έκανα καλά;» «Γιατί το επέτρεψα να συμβεί;» απασχολούν το μυαλό σου. Γινόμαστε εγωκεντρικές, κλεινόμαστε στον εαυτό μας και δεν ενδιαφερόμαστε να μάθουμε ότι και άλλοι άνθρωποι νοσούν».

Ο καρκίνος ήταν σε πρώιμο στάδιο και η ερμηνεύτρια δεν αναγκάστηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες.

«Αισθάνομαι τυχερή που το πέρασα τόσο ανώδυνα. Να φανταστείτε ότι ανέβαλα την πρεμιέρα μου μόνο για μια βδομάδα μετά την επέμβαση που έκανα και επέστρεψα και πάλι στην καθημερινότητα μου και στις υποχρεώσεις μου», είχε πει.

Η Μπαλάντα της Ιφιγένειας

Η Χαρούλα Αλεξίου κατάφερε να βγει νικήτρια και να στηρίξει μέσα από τη μάχη της τις γυναίκες που έδιναν και αυτές τον δικό τους αγώνα. Ο καρκίνος όμως είχε στιγματίσει τη ζωή της καθώς από αυτή την ασθένεια είχε χάσει τη μητέρα της, όταν η ερμηνεύτρια ήταν 28 χρονών. Σε ηλικία 8 χρονών είχε χάσει και τον πατέρα της. Τη ζωή της μάλιστα δίπλα στη μητέρα της έχει περιγράψει στο τραγούδι, “Η Μπαλάντα της Ιφιγένειας”, που η ίδια έχει γράψει. Ιφιγένεια είναι το όνομα της μητέρας της και το κομμάτι αυτό είναι από τις πιο χαρακτηριστικές βιογραφικές μπαλάντες.

«… εσύ τον άντρα σου είχες χάσει κι εγώ είχα χάσει το γονιό μου και τότε μάνα καλέ μάνα τότε σε βάφτισα αρχηγό μου».

«Ήρθα στη ζωή το 1950 σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στη Θήβα και από τα οκτώ μου χρόνια ζω και εμπνέομαι στην Αθήνα. Το όνομά μου είναι Χαρίκλεια Ρουπάκα.

Οι ρίζες μου είναι “μπλεγμένες”, με πατέρα αγρότη και μητέρα Μικρασιάτισσα. Γνώρισα από μικρή ηλικία τις δυσκολίες της ζωής και κατάφερα να τις εκφράσω αργότερα με τη φωνή μου και τους στίχους μου.

Έχω πάρει το όνομα της γιαγιάς μου.

Ζούσα σ’ ένα σπίτι ανοιχτό για όλους. Το γλέντι και η χαρά αποτελούσαν καθημερινότητα για την οικογένεια μου.

Χάρις Αλεξίου: Τα φτωχικά παιδικά χρόνια και η ζωή με τη μητέρα της

Όλα όμως αλλάζουν όταν μόλις σε ηλικία 8 χρονών χάνω τον πατέρα μου, Θανάση.

Η μητέρα μου, Ιφιγένεια, μια δυναμική γυναίκα, παίρνει εμένα και τον αδερφό μου και κατεβαίνουμε στην Αθήνα για μια καλύτερη ζωή. Εκεί, ανοίγει ένα μπακάλικο, το “μπακάλικο της χήρας” όπως το αποκαλούσαν πολλοί στη γειτονιά. Βοηθάω στο μαγαζί, και παράλληλα δουλεύω και σε ένα μεσιτικό γραφείο, ενώ ο αδερφός μου ταξιδεύει με τα καράβια για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια.

Η μητέρα μου έπρεπε να εργάζεται σκληρά, αλλάζαμε συνεχώς σπίτι έστω και για 10 δραχμές φτηνότερο ενοίκιο…

Αργότερα, η μητέρα μου έχτισε ένα λυόμενο που ήταν μόνο τούβλα και έμπαζε από παντού. Ακόμα και τα παράθυρα ήταν μεταχειρισμένα. Όμως ήταν το πρώτο δικό μας απόκτημα και ήμασταν ευτυχισμένοι μέσα σε αυτό.

Ήμουν ένα παιδί που όταν θα του έλεγε μια σκληρή κουβέντα η μάνα του, δεν θα αντιδρούσε, αλλά θα χαμήλωνε τα μάτια και θα έκλαιγε.

Έχασα την μάνα μου, όταν ήμουν 28 χρονών. Τότε ένιωσα ότι ενηλικιώθηκα..

Ένα ακόμα γεγονός που μου κόστισε, ήταν ότι δεν κατάφερα να μορφωθώ στο βαθμό που ήθελα. Τελείωσα το πεντατάξιο σχολείο και αργότερα φοίτησα σε δραματική σχολή, επειδή ήθελα να είχα μια σπουδή…

Ή πρώτη μου ηχογράφηση το 1970, ήταν ένα λαϊκό τραγούδι του Βασιλειάδη και του Πυθαγόρα, το «Όταν πίνει μια γυναίκα ». Η ηχογράφηση αυτή προοριζόταν για τη Νανά Χάρμα, κόρη του Ντούο Χάρμα και καλή λαϊκή τραγουδίστρια. Εγώ μόλις είχα περάσει από οντισιόν στην τότε Οντεόν, το κopίτσι αυτό έλειπε στην Αμερική, αλλά το τραγούδι έπρεπε να γραφτεί ως flip side ενός δίσκου 45 στροφών. Έτσι είπαν «ας βάλουμε την καινούργια». Έγινε, σημείωσε επιτυχία και μετά απ’ αυτό το τραγούδι ακολούθησε η «Μικρά Ασία» του Καλδάρα.


Διαβάστε επίσης


    ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

    ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

    ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

    Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

    0

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    blogger
    Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
    Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων