medlabnews.gr iatrikanea
Συνέχεια στο σήριαλ με όμιλο κλινικών αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής δίνουν νέα στοιχεία. Πρόκειται για όμιλο ο οποίος φέρεται να αλλάζει συνεχώς επωνυμία για να ελιχθεί νομικά απέναντι στο μπαράζ καταγγελιών και αγωγών που καταθέτουν εναντίον τους εξαπατημένοι πελάτες.
Απίστευτη βία, ξυλοδαρμοί, ακόμη και απαγωγές αναφέρονται σε μια ογκώδη δικογραφία, για τον «πόλεμο» που έχει κηρύξει στους ανταγωνιστές του όμιλος κλινικών αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής διεκδικώντας το μονοπώλιο σε πελάτες με γερά πορτοφόλια, από το Κολωνάκι έως την Κηφισιά και τη Γλυφάδα.
Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται όμιλος αισθητικής δερματολογίας και χειρουργικής, με δίκτυο ιατρικών εγκαταστάσεων σε όλη την Αθήνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν εργαζόμενοι στον εν λόγω όμιλο που καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει οι ίδιοι θύματα ξυλοδαρμού, έχουν δεχτεί σοβαρές απειλές κατά της ζωής τους, ενώ αναφέρεται ακόμη και περιστατικό απαγωγής.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στόχος είναι το πλούσιο πελατολόγιο από ακριβές συνοικίες της πρωτεύουσας όπως το Κολωνάκι έως την Κηφισιά και τη Γλυφάδα.
Πρωταγωνιστές της υπόθεσης είναι οι δύο συνιδιοκτήτες ομίλου κλινικών αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής. Ο εν λόγω όμιλος το παρελθόν είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα με αφορμή ένα βαρύ πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ από τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή, ύστερα από καταγγελίες για παραπλανητικές τακτικές προώθησης υπηρεσιών.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η εν λόγω επιχείρηση πουλούσε το μπότοξ σε εξευτελιστικές τιμές, ήτοι 99 ευρώ τη θεραπεία. Ωστόσο, όπως κατήγγειλαν δυσαρεστημένοι πελάτες, αυτή η ελάχιστα επεμβατική ενέσιμη μέθοδος δεν περιείχε τίποτα παραπάνω από απλό φυσιολογικό ορό. Ο όμιλος φέρεται μάλιστα να προώθησε αυτήν την δήθεν θεραπεία σε περίπου 100.000 πελάτες.
Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης αναφέρουν πως ανάμεσα στους συνεργάτες τους ήταν κι ένας πλαστικός χειρουργός που εργάζεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι διέκοψε την συνεργασία του όταν διαπίστωσε τι συνέβαινε. Υποστηρίζει δε ότι η ιδιοκτήτρια του ινστιτούτου του είχε συστηθεί ως δερματολόγος με ψεύτικο όνομα, η οποία έκανε θεραπείες χωρίς να είναι καν γιατρός.
Έδωσε μισό εκατομμύριο
Πολύ χαρακτηριστική πάντως ήταν η περίπτωση συνταξιούχου αστυνομικού που αναγκάστηκε να δώσει μισό εκατ. ευρώ περίπου για να αντιμετωπίσει αυτοάνοσο νόσημα , τη λεύκη. Σύμφωνα με την καταγγελία, το κέντρο αισθητικής έβαλε υπαλλήλους του να παρουσιάζονται ως γιατροί και να προτείνουν θεραπείες με λέιζερ, με την υπόσχεση ότι η λεύκη θα εξαφανιστεί.
Έκανε συνεχόμενες θεραπείες πιστεύοντας πως θα τα καταφέρει και όπως καταγγέλλεται η ιδιοκτήτρια του Ομίλου που παρουσιαζόταν ως γιατρός του ζήτησε να δώσει επιπλέον 90.000 ευρώ σε μετρητά, παροτρύνοντας τον μάλιστα να πουλήσει κάποιο σπίτι που είχε στην κατοχή του για να μπορεί να συνεχίσει. Όταν ο 70χρονος αντέδρασε οι ιθύνοντες του ινστιτούτου υποχώρησαν ωστόσο εκείνος κινήθηκε εν τέλει νομικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου