Φίδια μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και σε άλλες πόλεις. Στη Σκύρο βρήκε ένα φίδι στο γραφείο του | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Φίδια μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και σε άλλες πόλεις. Στη Σκύρο βρήκε ένα φίδι στο γραφείο του

Το γεγονός της εμφάνισης φιδιών δεν προκαλεί ανησυχία καθώς προκύπτει λόγω της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης των θερμοκρασιών

 medlabnews.gr iatrikanea

Τα περιστατικά απομάκρυνσης φιδιών αφορούσαν, πέραν του τυφλίνου στην Άνω Πόλη, σε ένα νερόφιδο στη Γιαννιτσών, έναν λαφιάτη στον Εύοσμο, μια οχιά από αυλή σπιτιού στο Πανόραμα και μια ακόμα περίπτωση στο Χορτιάτη.

Όλο και πληθαίνουν τα περιστατικά με φίδια που εμφανίζονται σε σπίτι, καθώς τρόμο έχει προκαλέσει η υπόθεση της εθελόντριας η οποία δαγκώθηκε από οχιά.

Ένα μικρό άκακο φιδάκι έφερε «πεσκέσι» μια γατούλα στους κηδεμόνες της στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας τους ανησυχία. Ωστόσο το φίδι δεν ήταν κάτι άλλο πέρα από έναν άκακο τυφλίνο.

Οι κάτοικοι του σπιτιού ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας και της ομάδας Animal Rescue and Defence Squad στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να απομακρύνουν, με ασφάλεια, το φίδι από το διαμέρισμά τους στην Άνω Πόλη.

Πέντε φορές σε έναν μήνα

«Οι ένοικοι το λυπήθηκαν και μας κάλεσαν να το σώσουμε», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εθελοντής της ομάδας Στέλιος Γερωνυμάκης. Όμως αυτό το περιστατικό εμφάνισης φιδιού στον αστικό ιστό της πόλης δεν ήταν το μοναδικό αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, αφού σύμφωνα με τον κ. Γερωνυμάκη, η ομάδα εθελοντών διάσωσης ζωών κλήθηκε πέντε φορές από την αστυνομία, προκειμένου να παρέμβει για να απομακρύνει φίδια από σπίτια, αυλές ακόμη και αυτοκίνητα.

Τα περιστατικά αφορούσαν, πέραν του τυφλίνου στην Άνω Πόλη, σε ένα νερόφιδο στη Γιαννιτσών, έναν λαφιάτη στον Εύοσμο, μια οχιά από αυλή σπιτιού στο Πανόραμα και μια ακόμα περίπτωση στο Χορτιάτη.

Απίστευτο περιστατικό στη Σκύρο: Πήγε να πιάσει δουλειά και βρήκε ένα φίδι στο γραφείο του

Πρόκειται για έναν λαφιάτη, το μεγαλύτερο είδος φιδιού που συναντάται στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα ήρθε αντιμέτωπος με ένα μεγάλο φίδι.

Πρόκειται για έναν λαφιάτη, το μεγαλύτερο είδος φιδιού που συναντάται στην Ελλάδα.

Ο εργαζόμενος από τη Σκύρο δεν έχασε την ψυχραιμία του και με σωστές κινήσεις έβγαλε το φίδι έξω από το γραφείο.

Σύμφωνα με το Evima.gr, όταν μπήκε το πρωί στο γραφείο του, δεν πίστευε σε αυτό που αντίκρισε με τα μάτια του.

Ένα φίδι είχε τρυπώσει, άγνωστο πώς, μέσα στον χώρο εργασίας του.

Ήταν ένας λαφιάτης, που μπορεί να μην είναι δηλητηριώδης, είναι, όμως, το μεγαλύτερο είδος φιδιού που υπάρχει στην Ελλάδα.

Λαχτάρησαν περαστικοί, όταν αντίκρισαν ένα φίδι στο κέντρο του Βόλου

Λαχτάρησαν στη 1.30 τα ξημερώματα περαστικοί, όταν αντίκρισαν ένα φίδι στη συμβολή των οδών Κ.Καρτάλη με Μαγνήτων. Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, που περισυνέλεξε το φίδι τύπου «Λαφιάτη» και το απελευθέρωσε στο φυσικό του περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι ο Λαφιάτης ή Λαφίτης είναι μη-δηλητηριώδες φίδι της οικογένειας των Καινοφιίδων. Ο Λαφιάτης είναι το μεγαλύτερο είδος φιδιού που συναντάται στην Ελλάδα.

Φίδι αναστάτωσε το κέντρο της Λάρισας

Μετά το κέντρο της Λαμίας, ένα φίδι αναστάτωσε και το κέντρο της Λάρισας. Σύμφωνα με το larissanet.gr η εμφάνισή του έγινε στην οδό Κενταύρου και άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μεσολόγγι: Φίδι σκαρφάλωσε σε παράθυρο σπιτιού την ώρα που έτρωγε οικογένεια

Το φίδι έκανε τα μέλη της οικογένειας στο Μεσολόγγι να τα χάσουν την ώρα που κάθονταν στο τραπέζι. Το ερπετό εμφανίστηκε ξαφνικά στο οπτικό τους πεδίο…

Ένας απρόσκλητος και αναπάντεχος επισκέπτης κατατρόμαξε μια ολόκληρη οικογένεια το μεσημέρι του Σαββάτου 27 Μαϊου την ώρα του μεσημεριανού φαγητού στο Μεσολόγγι.

Την ώρα που η οικογένεια βρισκόταν στο τραπέζι είδε ξαφνικά στο παράθυρό της να σκαρφαλώνει ένα φίδι πάνω στο κλαδί μιας λεμονιάς που βρίσκεται κοντά στο παράθυρο.

Το σπίτι βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης στην οδό Χαριλάου Τρικούπη πίσω από τον παλιό παιδικό σταθμό.

Η οικογένεια θέλησε να κοινοποιήσει το θέμα αυτό προκειμένου να προσέχουν όλοι και να λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Οδηγός άνοιξε το καπό του αυτοκινήτου και είδε φίδι μήκους 1,5 μέτρου τυλιγμένο στον κινητήρα

Μια όχι και τόσο συνηθισμένη εικόνα αντίκρισε ένας οδηγός στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ομάδα εθελοντών για τη διάσωση όλων των ζώων που βρίσκονται σε κατάσταση κινδύνου "Animal Rescue and Defence Squad”, ο οδηγός του αυτοκινήτου άνοιξε το καπό του οχήματος και έκπληκτος αντίκρισε ένα φίδι να έχει τυλιχθεί στον κινητήρα!

Εθελοντές της ομάδας κλήθηκαν στο σημείο από την Πυροσβεστική και κατάφεραν να απομακρύνουν τον φίδι το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους ήταν λαφιάτης, μήκους 1,5 μέτρου.

Άκακα φίδια τα περισσότερα

Σύμφωνα με τον κ. Γερωνυμάκη, το γεγονός της εμφάνισης φιδιών δεν προκαλεί ανησυχία καθώς προκύπτει λόγω της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης των θερμοκρασιών, ενώ όπως ο ίδιος επισημαίνει «τα περισσότερα περιστατικά αφορούν άκακα φίδια».

«Δεν υπάρχει έξαρση του φαινομένου. Κάθε σεζόν προκύπτουν στη Θεσσαλονίκη περίπου 80 περιστατικά απομάκρυνσης φιδιών», εξηγεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γερωνυμάκης. «Τα περιστατικά είναι σχεδόν τα ίδια, απλώς πλέον δημοσιοποιούνται περισσότερο», σημειώνει.

Όσον αφορά την απρόσμενη συνάντηση με φίδι, συνιστά να μην χάνουν οι πολίτες την ψυχραιμία τους, να κρατήσουν αποστάσεις και να ενημερώσουν τις αρχές. «Απόσταση, οπτική επαφή και άμεση ειδοποίηση των αρχών, οι τρεις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε άμεσα, καθώς ένας λάθος χειρισμός μπορεί να είναι επιβλαβής και για τον πολίτη, αλλά και για το ερπετό», καταλήγει ο κ. Γερωνυμάκης.

Διαβάστε επίσης

Τι πρέπει να κάνουμε αν μας δαγκώσει ένα φίδι; Είναι όλα δηλητηριώδη; Ποια είδη υπάρχουν στην Ελλάδα;

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων