Πέθανε μια μεγάλη ηθοποιός του Ελληνικού κινηματογράφου Χαριτίνη Καρόλου, 82 ετών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πέθανε μια μεγάλη ηθοποιός του Ελληνικού κινηματογράφου Χαριτίνη Καρόλου, 82 ετών

Η Χαριτίνη Καρόλου υπήρξε από τις πιο εντυπωσιακές ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

  medlabnews.gr

“Εφυγε” απ τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου. Τη θλιβερή είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή με ανάρτησή του στα social media ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Αντίο αγαπημένη μου φίλη! Πριν από λίγο μάθαμε το θλιβερό νέο. Η καλή μας φίλη, συνάδελφος και πολύ καλή ηθοποιός, Χαριτίνη Καρόλου άφησε την τελευταία της πνοή και ταξιδεύει προς το φως. Καλό ταξίδι Χαριτίνη μου…θα σε θυμάμαι πάντα», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Η Χαριτίνη Καρόλου υπήρξε από τις πιο εντυπωσιακές ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου. Ψηλή, ξανθιά με εκφραστικό βλέμμα και η ομορφιά της θύμιζε τις γυναίκες των σκανδιναβικών χωρών. Τη θυμόμαστε από τους ρόλους της στις ταινίες «Πονηρό θηλυκό, κατεργάρα γυναίκα» στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη και από την ταινία «Οι σφαίρες δε γυρίζουν πίσω» του Φώσκολου.Σπούδασε στις δραματικές σχολές Θεάτρου Δημήτρη Ροντήρη και του Ωδείου Αθηνών (αποφοίτησε το 1964).

Η Χαριτίνη Καρόλου γεννήθηκε στην Κοζάνη και ήταν το μικρότερο από τα 8 παιδιά της οικογένειας. Ο πατέρας ήταν δικαστικός και τη δεκαετία του ’40 πήρε μετάθεση στον Πειραιά, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Ο πατέρας της αγαπούσε τον κινηματογράφο και το θέατρο, και από μικρή παρακολουθούσε παραστάσεις. Στα 4 της χρόνια παρακολούθησε τη Σίρλεϊ Τεμπλ, το παιδί-θαύμα και παραστάσεις, στις οποίες πρωταγωνιστούσαν η Έλλη Λαμπέτη και ο Χρήστος Ευθυμίου.

Ωστόσο, όνειρό της ήταν να γίνει αεροσυνοδός, γι’αυτό ξεκίνησε να μαθαίνει ξένες γλώσσες. Τότε, μια φίλη της με την οποία έκανε μαζί της μάθημα στα Αγγλικά της ζήτησε να τη συνοδεύσει στη σχολή δημοσιογραφίας όπου φοιτούσε. Όταν μπήκαν στην αίθουσα έκανε μάθημα ο θρυλικός δημοσιογράφος και συγγραφέας Σπύρος Μελάς, ο οποίος μόλις την είδε σταμάτησε το μάθημα. Την πλησίασε και τη ρώτησε τι ήθελε να γίνει και του απάντησε «ηθοποιός». Τότε, της πρότεινε να δουλέψει ως γραμματέας του και παράλληλα θα τη βοηθούσε να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Όταν ξεκίνησε να φοιτά στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών σταμάτησε να εργάζεται για λογαριασμό του. Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε στην ταινία «Ο Αδελφός Άννα», στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Πέτρος Φυσσούν και ο Μάνος Κατράκης. Ακολούθησαν οι ταινίες «Ο Ντιρλαντάς» (1970), «Όμορφες μέρες» (1970), «Ζαβολιές» (1969), «Ερασταί του μεσαίου τοίχου», «Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω», «Επιχείρησις Δούρειος Ίππος».

Το 1980 συνεργάστηκε με τη Βουγιουκλάκη με την οποία έγιναν καλές φίλες. Όπως είχε αναφέρει , το μόνο που της ζητούσε η Βουγιουκλάκη ήταν να μην φοράει κόκκινα ρούχα και ψηλοτάκουνα, καθώς ήταν πολύ ψηλή.

Το 1986 παντρεύτηκε τον γνωστό τηλεοπτικό παραγωγό Σούλη Γεωργιάδη, ο οποίος πέθανε το 1997. Δεν απέκτησε παιδιά και αφοσιώθηκε στο θέατρο. Φιλμογραφία

Πονηρό θηλυκό, κατεργάρα γυναίκα(1980) [Μόνικα]

Υποψήφιοι βουλευτές και βουλευτίνες (1980) [Ρένα]

Το χαμόγελο της Πυθίας (1979)

Υπόθεση Πολκ (1978) [κυρία Παππά]

Οι γενναίοι πεθαίνουν δύο φορές (1973) [Αγγέλα]

Το κρυφό σπίτι της Αγγέλας (1972)

Αεροσυνοδός (1971) [Χλόη Μαρκάτη]

Αυτοί που ξέχασαν τον όρκο τους (1971) [Βάνα]

Οι αμαρτωλοί (1971) [Μάρθα Νίκογλου]

Η ανταρσία των δέκα (1970) [Στέλλα]

Ο μεγάλος ένοχος (1970)[Ζέτα]

Ο Ντιρλαντάς (1970)

Όμορφες μέρες (1970)

Ζαβολιές (1969) [Τζένη]

Ερασταί του μεσαίου τοίχου (1967)[Μαρία]

Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω (1967)

Τι κι αν γεννήθηκα φτωχός (1967) [Αννούλα Βαγενά]

Επιχείρησις Δούρειος Ίππος (1966)

Ο αδελφός Άννα (1963) [Τίνα]

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων