Κύπριος καταγγέλλει ότι πήραν την ιστορία του χωρίς άδεια στο Famagusta (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κύπριος καταγγέλλει ότι πήραν την ιστορία του χωρίς άδεια στο Famagusta (video)

Ο κ. Γαλήνης στην καταγγελία του κάνει λόγο για ξεκάθαρη αντιγραφή και αναπαραγωγή περιεχομένου χωρίς την σχετική άδεια.

 medlabnews.gr

H σειρά «Famagusta» από την προβολή του πρώτου επεισοδίου στον «αέρα» του Mega προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και ανατριχίλας στους τηλεθεατές. Η δραματουργική απεικόνιση της τουρκικής εισβολής εναλλάσσεται με τους ήρωες του «Famagusta» σήμερα, 50 χρόνια μετά την κυπριακή τραγωδία και τη μνήμη που είναι αδύνατο να σβήσει.

Ανάμεσα σε όσα δείχνει η σειρά του MEGA, παρουσιάζονται και βιωματικές ιστορίες ανθρώπων που έζησαν την εισβολή.

Μεταξύ αυτών και η ιστορία του Γιώργου Γαλήνη, ο οποίος όμως ισχυρίζεται πως δεν έδωσε ποτέ το πράσινο φως στους δημιουργούς να τη χρησιμοποιήσουν. Ο συγκεκριμένος άντρας έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, καταγγέλλοντας ότι οι δημιουργοί του «Famagusta» συμπεριέλαβαν στη σειρά απόσπασμα από ένα μικρό σχολικό ντοκιμαντέρ του 2019, με τον ίδιο κι έναν ακόμη φίλο του να μιλούν για όσα βίωσαν.

Ωστόσο, ο κ. Γιώργος Γαλήνης προχώρησε σε μια ανάρτηση – καταγγελία σε ότι αφορά το σχετικό επεισόδιο της σειράς «Famagusta». Ο κ. Γαλήνης στην καταγγελία του κάνει λόγο για ξεκάθαρη αντιγραφή και αναπαραγωγή περιεχομένου χωρίς την σχετική άδεια.

Ο κ. Γαλήνης σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην καταγγελία του είχε μιλήσει για την ιστορία της οικογένειάς του στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Κλάτσες δκυολοήτιτζιες» του Γαβριήλ Χρυστοστόμου το 2019 και υποστηρίζει πως είδε την ιστορία του να αναπαράγεται στην σειρά «Famagusta» παρόλο που αρνήθηκε στον σεναριογράφο την αναπαραγωγή της.

Ο κ. Γαλήνης επισημαίνει επίσης ότι ούτε ο καθηγητής του σχολείου στο οποίο μίλησε, ούτε τα παιδιά που εργάστηκαν για την παραγωγή του ερωτήθηκαν για το αν η δουλειά τους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη σειρά.

Στη δημοσίευση, ο Γιώργος Γαλήνης υποστηρίζει ότι ο σεναριογράφος της σειράς ήρθε σε επικοινωνία μαζί του για να πάρει την άδειά του, προκειμένου να κάνει χρήση του αποσπάσματος. Ο ίδιος όμως αρνήθηκε, τόσο στην πρώτη φορά που επικοινώνησαν μαζί του, όσο και σε μερικές ακόμη. Με την ανάρτησή του, ο ίδιος εξέφρασε την οργή του με την κίνηση των δημιουργών της σειράς.

Η ανάρτησή του αναλυτικά

Από ψες το βράδυ είμαι πάρα πολύ αναστατωμένος και ταυτόχρονα θυμωμένος και αγανακτισμένος. Πρώτη φορά μου φέρθηκαν κάποιοι τόσο ανέντιμα.

Πολλοί φίλοι και γνωστοί επικοινώνησαν και επικοινωνούν μαζί μου από ψες για να μου αναφέρουν πως στην πολυδιαφημιζόμενη σειρά Famagusta προβαλλόταν η προσωπική μου ιστορία. Μια «κατάθεση» που είχα δώσει μαζί με τον αδελφικό μου φίλο Γαβριήλ Χρυστοστόμου.

Το 2019 μας ζητήθηκε από τον παιδικό μου και επίσης αδελφικό μου φίλο κ. Γιώργο Κολοκοτρώνη, φιλόλογο καθηγητή στο Γυμνάσιο Αγλαντζιάς, να μιλήσουμε στα παιδιά του Σχολείου του για τα προσωπικά μας βιώματα σχετικά με την Τουρκική Εισβολή και τους πατεράδες μας, με σκοπό να ετοιμάσει μαζί με τους μαθητές του ένα μικρό ντοκιμαντέρ. Παρόλες τις επιφυλάξεις μας, μιας και δεν ήταν εύκολο για εμάς να μιλήσουμε, τελικά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση.

Αποτέλεσμα η ετοιμασία του ντοκιμαντέρ «Κλάτσες δκυολοήτιτζιες».

Τον περασμένο Απρίλη επικοινώνησε μαζί μου ο σεναριογράφος της πιο πάνω σειράς και μου είπε πως είδε τις «Κλάτσες..» και θα ήθελε κάποια στιγμή να τα πούμε και από κοντά.

Τέλη Αυγούστου μου μιλά τηλεφωνικώς για τη σειρά και μου λέει πως θα ήθελε να συμπεριλάβει την ιστορία μας σε αυτή. Εγώ ευγενικά του αρνήθηκα. Το ίδιο και ο Γαβριήλ με τον οποίο επικοινώνησε. Δυο βδομάδες μετά μου στέλνει η παραγωγή με ηλεκτρονικό μήνυμα το κείμενο-σενάριο που ετοιμάστηκε. Ταυτόχρονα επικοινωνεί και πάλι μαζί μου ο σεναριογράφος και μου ζητά συγκατάθεση για να περιλάβει την ιστορία μας στη σειρά. Πάλι ευγενικά αρνούμαι και του εξηγώ τους λόγους και τις σκέψεις μου. Την επομένη επικοινωνεί μαζί μου ο παραγωγός και του λέω τα ίδια.

Με ευχαριστούν και κλείνουμε. Ψες δυστυχώς, η ιστορία μας προβάλλεται….

Υ.Γ. τον κύριο Κολοκοτρώνη, τα παιδιά που κοπίασαν για να ετοιμάσουν τις «Κλάτσες…» καθώς και το Γυμνάσιο Αγλαντζιάς ούτε που πέρασε από το μυαλό τους να τους ρωτήσουν αν μπορούν να αξιοποιήσουν τη δουλειά τους.

Το ντοκιμαντέρ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων