Free website traffic generator Ιουλία Τσέτη: Η αντιπροσωπευτική εκπρόσωπος της νέας γενιάς επιχειρηματιών διεκδικεί το τιμόνι του ΣΕΒ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ιουλία Τσέτη: Η αντιπροσωπευτική εκπρόσωπος της νέας γενιάς επιχειρηματιών διεκδικεί το τιμόνι του ΣΕΒ

Η «σιδηρά κυρία» της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας έχει διανύσει μία μακρά πορεία επιτυχιών
Ιουλία Τσέτη: Η αντιπροσωπευτική εκπρόσωπος της νέας γενιάς επιχειρηματιών διεκδικεί το τιμόνι του ΣΕΒ

Επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Η πρώτη γυναικεία υποψηφιότητα για το τιμόνι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών από την ίδρυσή του το 1907 είναι γεγονός, με την Ιουλία Τσέτη να διεκδικεί την Προεδρεία στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 19 Ιουνίου.

Η «σιδηρά κυρία» της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας, όπως πολύ εύστοχα συχνά αποκαλείται, έχει διανύσει μία μακρά πορεία επιτυχιών και έχει διακριθεί πολλάκις για τη δυναμικότητά της, το σθένος της, και τη συνεισφορά της στο επιχειρηματικό στερέωμα της χώρας.

Τα σταθερά βήματα ενός εντυπωσιακού “success story

Η Ιουλία Τσέτη είναι Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), φαρμακοποιός MSc, επίτιμη Διδάκτωρ της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ και Πρόεδρος του Global Compact Network Hellas. Έχει αναπτύξει πολυδιάστατη επιστημονική, επιχειρηματική και κοινωνική δραστηριότητα, συμμετέχει ενεργά στα διοικητικά συμβούλια επιστημονικών εταιρειών και βιομηχανικών συνδέσμων ενώ παράλληλα έχει σημαντικό αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά και βιβλία καθώς επίσης και πληθώρα ανακοινώσεων σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, ευρωπαϊκές και διεθνείς αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Έχοντας εφοδιαστεί με την αγάπη της για το φάρμακο από τη μητέρα της Σόνια, η οποία διατηρούσε φαρμακείο στην Άρτα, και τον πατέρα της Κλέωνα ο οποίος έχτισε το πρώτο εργοστάσιο της UNI-PHARMA το 1963, η Ιουλία Τσέτη προχώρησε σε σπουδές στη Φαρμακευτική Σχολή του ΕΚΠΑ και στη συνέχεια Απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο στη Βιοφαρμακευτική από το Φαρμακευτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Manchester.

Οι διακρίσεις για το έργο της πολλές και αξιοσημείωτες, όπως η ανακήρυξή της σε «γυναίκα της χρονιάς» το 2017 και η βράβευσή της από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με το κορυφαίο επιχειρηματικό βραβείο του ΕΒΕΑ για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη το 2022.

Από το 2010 ανέλαβε μαζί με την αδερφή της Ειρήνη το τιμόνι του ΟΦΕΤ και οδήγησαν τον Όμιλο σε μία φρενήρη ανοδική πορεία, αυξάνοντας μέσα σε 14 χρόνια τους εργαζόμενους σε 700 από 175 και εξυψώνοντας τον τζίρο στα 140 εκατομμύρια ευρώ από τα 25 εκατομμύρια. Ένα λαμπρό παράδειγμα γυναικείας επιτυχίας και αποτελεσματικότητας της νέας γενιάς επιχειρηματιών.

Το 2015 ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη επένδυση στην Ευρώπη στα χρόνια της κρίσης - πάνω από 86 εκατομμυρίων ευρώ - ένα Βιοκλιματικό υπερσύγχρονο εργοστάσιο, αναδεικνύοντας την ελληνική επιχειρηματικότητα και τη δυναμική της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Πλέον ο ΟΦΕΤ περιλαμβάνει τις βιομηχανίες Uni-Pharma και InterMed, την πρότυπη μονάδα εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών ελληνικής βιοποικιλότητας στα Οινόφυτα Uni-Herbo και την εμπορική εταιρεία PharmaBelle στην Κύπρο.

Η συνεισφορά της επιχειρηματικότητας στην κοινωνία

Στο πλαίσιο του ηθικώς επιχειρείν και της βιώσιμης ανάπτυξης ο ΟΦΕΤ αφήνει αξιόλογο κοινωνικό αποτύπωμα, το οποίο εντατικοποιήθηκε τα χρόνια που ως δεύτερη γενιά βιομηχάνων, οι αδερφές Τσέτη ανέλαβαν τα ηνία του Ομίλου, με πόρους που θα έβλεπε κανείς να δίνονται από μία πολυεθνική και όχι από μία αμιγώς ελληνική εταιρεία.

Είναι στην κουλτούρα του ΟΦΕΤ να στηρίζει και θεωρεί ηθικό χρέος ένα μέρος των εσόδων του Ομίλου, να επιστρέφεται στους άξονες: ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, περιβάλλον, πρόληψη, έρευνα, επιστήμη, νέα γενιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, την περίοδο της πανδημίας, ο ΟΦΕΤ προχώρησε στην μεγαλύτερη δωρεά προς το σύστημα υγείας του ελληνικού δημοσίου και το σύστημα υγείας της Κύπρου, με 24 εκατομμύρια δόσεις χλωροκίνη για την Ελλάδα και 60.000 δόσεις για την Κύπρο και πάνω από 14.000 λίτρα αντισηπτικά, τα οποία είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Επιπλέον, ο ΟΦΕΤ συνεισφέρει στη δημιουργία κινήτρων ώστε να παραμείνουν στη χώρα τα νέα μυαλά, με την ίδρυση το 2018 της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κλέων Τσέτης η οποία αναπτύσσει ευρύτατο κοινωνικό έργο και κάθε χρόνο υποστηρίζει σημαντικό αριθμό ερευνητικών έργων στον ακαδημαϊκό χώρο ενώ επίσης παρέχει υποτροφίες και αριστεία σε νέους επιστήμονες.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων