Επιστρέφουν στη γη. Πήγαν για οκτώ ημέρες και παραμένουν εγκλωβισμένοι για μήνες οι αστροναύτες της NASA. Κινδυνεύουν από ασθένειες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

slide 23 to 28 of 12

Επιστρέφουν στη γη. Πήγαν για οκτώ ημέρες και παραμένουν εγκλωβισμένοι για μήνες οι αστροναύτες της NASA. Κινδυνεύουν από ασθένειες

Οι δυο αστροναύτες της NASA εγκλωβίστηκαν στο Διάστημα όταν κατά την επιστροφή τους στη Γη, το διαστημόπλοιό τους εμφάνισε πρόβλημα

 medlabnews.gr iatrikanea

Μια ασύλληπτη ταλαιπωρία 9 μηνών περίμενε δυο αστροναύτες της NASA οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στο Διάστημα όταν κατά την επιστροφή τους στη Γη, το διαστημόπλοιό τους εμφάνισε πρόβλημα.

Ο Μπουτς Ουίλμορ και η Σούνι Ουίλιαμς, βρίσκονται από τον περασμένο Ιούνιο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό καθώς είχαν ταξιδέψει με σκοπό μια αποστολή που επρόκειτο να διαρκέσει μόλις μερικές εβδομάδες.

Ωστόσο, τα καλά νέα ήρθαν πριν από λίγες ώρες καθώς οι δυο επιστήμονες αναμένεται να πατήσουν το πόδι τους στον πλανήτη μας σε λίγες εβδομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία NASA, τα δυο μέλη της θα αντικατασταθούν από άλλους δυο αστρονάυτες στις 12 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το AP, οι αντικαταστάτες τους προβλέπεται να φτάσουν την επόμενη εβδομάδα στον Διεθνή διαστημικό σταθμό, ώστε να καταστεί δυνατή η επιστροφή τους με κάψουλα της SpaceX το Σεπτέμβριο.

Πώς βίωσαν την παραμονή τους στο Διάστημα

Η Γουίλιαμ δήλωσε την Τρίτη (04/05) από τον Διεθνή διαστημικό σταθμό πως ανυπομονεί να γυρίσει πίσω για να συναντήσει την οικογένεια της, καθώς η πιο δύσκολη δοκιμασία αυτής της παρατεταμένης αποστολής ήταν που δεν βρίσκονταν κοντά τους:

«Ήταν μια δύσκολη κατάσταση για εκείνους, πιθανώς περισσότερο απ’ ό,τι για εμάς… Είμαστε όμως σε αποστολή. Κάνουμε αυτά που συνηθίζαμε να κάνουμε. Η κάθε μέρα στο διάστημα είναι ενδιαφέρουσα».

Υπενθυμίζεται πως οι αστροναύτες βρίσκονται στον Διεθνή διαστημικό σταθμό από τον περασμένο Ιούνιο. Αρχικά, είχε προγραμματιστεί να παραμείνουν στο διάστημα μόνο για μία εβδομάδα, ωστόσο, η κάψουλα που τους μετέφερε παρουσίασε βλάβη κατά την άφιξή της στον διεθνή διαστημικό σταθμό, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η επιστροφή τους.

Κινδυνεύουν να πάθουν οστεοπόρωση

Οι αστροναύτες χάνουν μεταξύ 1% και 2% της οστικής πυκνότητας για κάθε μήνα που περνούν στο διάστημα, σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάλγκαρι του Καναδά, η οποία μπορεί να έχει καταστροφικές αλυσιδωτές επιπτώσεις.

Αυτό οφείλεται στην έλλειψη βαρύτητας που αφαιρεί την πίεση από τα πόδια τους όταν πρόκειται για ορθοστασία και περπάτημα.

Ο Kyle Zagrodzky, ιδρυτής της OsteoStrong, μιας εταιρείας που αντιμετωπίζει την οστεοπόρωση, δήλωσε ότι οι ηλικίες των Wilmore και Williams των 61 και 58 ετών, αντίστοιχα, θα τους επηρεάσουν «άσχημα».

«Μπορεί να έχουν, σε οκτώ μήνες στο διάστημα, 10 έως 20 χρόνια οστικής απώλειας ακόμη και με άσκηση».

Ισχυρίστηκε: «Θα μπορούσαν να έχουν τα οστά ενός ατόμου ηλικίας 75 έως 80 ετών όταν προσγειωθούν και αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ επιζήμιο για αυτούς εάν καταλήξουν να έχουν κάταγμα σπονδυλικής στήλης ή ισχίου».

Οι αποστολές στον ISS διαρκούν συνήθως περίπου έξι μήνες, αλλά μερικές φορές οι αστροναύτες θα σταλούν εκεί για μικρότερες αποστολές.

Οι αστροναύτες που πηγαίνουν στις μεγαλύτερες αποστολές, μεταξύ τεσσάρων και επτά μηνών, είναι οι πιο αργοί για να ανακάμψουν, σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάλγκαρι, που συνέγραψε ο Δρ Steven Boyd.

«Όσο περισσότερο περνάτε στο διάστημα, τόσο περισσότερα οστά χάνετε», δήλωσε ο Boyd.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι αστροναύτες πηγαίνουν στο διάστημα μόνο τρεις ή τέσσερις φορές (αν όχι καθόλου) σε ολόκληρη την καριέρα τους και γιατί συχνά μεταφέρονται από την κάψουλα στην οποία προσγειώθηκαν πίσω στη Γη.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων