Μητέρες σε απόγνωση βρίσκουν χείρα βοηθείας σε άλλες μαμάδες. Πρόκειται για το «Mother Alert», ένα εθελοντικό δίκτυο υποστήριξης για μητέρες που έρχονται αντιμέτωπες με καθημερινά ή επείγοντα ζητήματα.
Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εμπνεύστρια του δικτύου, Δώρα Φέγγη «ακόμη και τους θερινούς μήνες δεν σταματάμε να αλληλοϋποστηριζόμαστε και να βοηθάει η μία την άλλη. Είτε φεύγουν κάποια μέλη μας για διακοπές είτε όχι, πάντα υπάρχουν κάποιες μητέρες του δικτύου που είναι πρόθυμες κι έτοιμες να βοηθήσουν».
Η κ. Φέγγη σπεύδει να εξηγήσει πώς ξεκίνησε και πώς λειτουργεί το «Mother Alert». «Πρόκειται για ένα αναπτυσσόμενο εθελοντικό δίκτυο υποστήριξης για μητέρες. Σε αυτή την ομάδα βοηθάμε και υποστηρίζουμε τις μητέρες που είναι χωρισμένες ή βρίσκονται σε ανάγκη. Οι μητέρες βρισκόμαστε αντιμέτωπες με πολλά σοβαρά ζητήματα σε καθημερινή βάση. Πριν από λίγα χρόνια βρέθηκα σε πολύ δύσκολη στιγμή στη ζωή μου κι αναγκάστηκα να μεγαλώνω το παιδί μου μόνη μου», λέει η κ. Φέγγη και προσθέτει: «Ξαφνικά τότε προέκυψε ένα δίκτυο φιλενάδων - μαμάδων που με βοηθούσε για διάφορες ανάγκες μου, επείγουσες ή όχι. Είχα παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια που είχαν στόχο να μας καθοδηγήσουν να φτιάξουμε ένα κοινωνικό πρότζεκτ. Έτσι, σκέφτηκα το Mother Alert, ώστε να μπορούν να βοηθηθούν όλες οι μητέρες από το εθελοντικό δίκτυο».
Κάθε μητέρα μπορεί να συμμετέχει και να γίνει μέλος κι ό,ποτε έχει ανάγκη μια μητέρα στέλνει στην ομάδα ένα μήνυμα. «Κάθε μια από εμάς έχει στο πυρήνα της, 5-6 άμεσες φίλες της μαμάδες, οι οποίες είναι στην περιοχή της. Έτσι, κοινοποιώντας αυτή την ανάγκη της, όλες οι μαμάδες παίρνουν το μήνυμα και απαντούν ποια μπορεί να την εξυπηρετήσει εκείνη τη στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο, διανέμεται η πληροφορία για το που υπάρχει ανάγκη και ποια είναι αυτή, και μέσα από αυτό, παρέχεται βοήθεια και αλληλοϋποστήριξη από άλλες μητέρες».
Όπως υπογραμμίζει η κ. Φέγγη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ανάγκες ποικίλουν κάθε μέρα, «αλλά το πιο βασικό είναι να μπορεί να κρατήσει κάποια τα παιδιά όταν θέλει η μαμά απλά να βγει για να κάνει τις καθημερινές αγορές του σπιτιού ή να μεταφέρει κάπου το δεύτερο παιδί της από μια δραστηριότητα σε μια άλλη. Το πιο σημαντικό όμως είναι η ψυχολογική υποστήριξη, διότι στηρίζουμε η μία την άλλη, ακόμη και για απλές συμβουλές».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου