Σαν σήμερα έφυγε ο Steve Jobs σε ηλικία 56 χρόνων, μετά από πολυετή πάλη με τον καρκίνο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σαν σήμερα έφυγε ο Steve Jobs σε ηλικία 56 χρόνων, μετά από πολυετή πάλη με τον καρκίνο

Στις 6 Οκτωβρίου 2011, ο συνιδρυτής της Apple Steve Jobs πεθαίνει σε ηλικία 56 χρονών στο σπίτι του στο Palo Alto της Καλιφόρνια.


επιμέλεια Κασσιανή Τσώνη, medlabnews.gr

Στις 6 Οκτωβρίου 2011, ο συνιδρυτής της Apple Steve Jobs πεθαίνει σε ηλικία 56 χρονών στο σπίτι του στο Palo Alto της Καλιφόρνια. Η επίσημη αιτία θανάτου του ήταν η ανακοπή αναπνοής που προήλθε από το σπάνιο είδος καρκίνου που είχε στο πάγκρεας. Ο Jobs είχε διαγνωστεί με καρκίνο 8 χρόνια νωρίτερα ενώ επίσημα αποχώρησε από την θέση του CEO της εταιρείας τον Αύγουστο του 2011.

Με όλα αυτά που έχουν γραφτεί για τον μεγάλο άντρα της Apple από την στιγμή του θανάτου του και έπειτα ειλικρινά είναι αδύνατο να κάνουμε μια περίληψη σε ένα μόνο μικρό άρθρο. Για εμάς ένα από τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία σχετικά με το θάνατο του ήταν το πόσο πολλά σήμαινε αυτός ο άνθρωπος για πάρα πολλούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο.
Αν η ενασχόληση με την τεχνολογία ήταν ένα ειδικό χόμπι για πολλούς σίγουρα αυτό άλλαξε μετά την είδηση του θανάτου του Jobs και την απήχηση που είχε σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο ίδιος ο Jobs δεν χανόταν στο συναίσθημα. Όταν έφυγε από την Apple στα μέσα του 1980 δεν καθάρισε και μάζεψε πράγματα από το γραφείο του σε σημείο που προσωπικά αντικείμενα μεγάλης συναισθηματικής αξίας – όπως το πρώτο δίπλωμα της έναρξης της Apple στο Χρηματιστήριο που βρισκόταν κρεμασμένο στο γραφείο του – να βρεθούν στον κάδο των απορριμμάτων.
Λίγο μετά την επιστροφή στην Apple στο τέλος του 1990 έδωσε το ιστορικά έγγραφα της εταιρείας στην βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Stanford. Τα έγγραφα αυτά περιλάμβαναν αρχεία που το διαχειριστικό κομμάτι της Apple τα φυλούσε σαν κόρη οφθαλμού από το 1980. Ο λόγος που ο Jobs παρέδωσε αυτόν τον ιστορικό θησαυρό ήταν γιατί δεν ήθελε η εταιρεία του να επαναπαυτεί στις δάφνες του παρελθόντος και να μείνει κολλημένη στο παρελθόν.

Η αντίδραση του κόσμου στην είδηση του θανάτου του και μετά ήταν συγκλονιστική. Δεν ήταν ο ποιο πλούσιος CEO στον χώρο της τεχνολογίας όταν πέθανε. Οι αντιδράσεις όμως των απλών καταναλωτών έδειξαν πως η ζωή του αλλά ακόμη και τα λάθη του σήμαιναν πολλά για πάρα πολλούς ανθρώπους. Ο Jobs βοήθησε ώστε να δημιουργηθούν προϊόντα με στόχο τις ανάγκες του καταναλωτή που οι άνθρωποι αγάπησαν και έτσι αγάπησαν άμεσα και τον δημιουργό τους.
Πολλά έχουν πλέον αλλάξει από τον θάνατο του και έπειτα και αυτό ήταν κάτι που ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει πως ήθελε να γίνει. Ας μην ξεχνάμε πως ο Jobs πάντα πίεζε του ανθρώπους γύρω του να αποδείξουν πως κάνει λάθος και πάντα όταν το κατάφερναν αυτό ο ίδιος ήταν απίστευτα ικανοποιημένος και χαρούμενος.

Δείτε ενα βίντεο του 1983


Και λίγα λόγια για τον καρκίνο του παγκρέατος, που νίκησε τον Steve Jobs

Το πάγκρεας είναι  ένα όργανο που βρίσκεται πίσω από το στομάχι και μπροστά από τη σπονδυλική στήλη. Παράγει ένζυμα που είναι απαραίτητα στην πέψη και ορμόνες που ρυθμίζουν τη γλυκόζη αίματος.
Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι από τις σοβαρότερες μορφές καρκίνου. Είναι η τέταρτη συχνότερη αιτία θανάτων λόγω καρκίνου παρά το γεγονός ότι αποτελεί μόνο 2% του συνόλου των καρκίνων που εκδηλώνονται κάθε χρόνο.
Η ανίχνευση και διάγνωση της νόσου παρουσιάζουν δυσκολίες διότι:
1.            Στα αρχικά στάδια δεν υπάρχουν αξιοσημείωτα σημεία ή συμπτώματα
 
2.            Τα συμπτώματα του καρκίνου του παγκρέατος όταν υπάρχουν, είναι παρόμοια με αυτά πολλών άλλων ασθενειών
 
3.            Η ανατομική θέση του παγκρέατος, βαθιά στην κοιλιά, πίσω από το στομάχι, το λεπτό έντερο, το συκώτι, τη σπλήνα, τη χοληδόχο κύστη, δεν ευκολύνει τη διάγνωση
 
4.            Οι εξετάσεις που χρειάζονται για τη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος δεν είναι εύκολες
Για τους λόγους αυτούς, η διάγνωση καρκίνου του παγκρέατος σπάνια γίνεται στα αρχικά στάδια. Επίσης η νόσος έχει την τάση να κάνει μεταστάσεις νωρίς στην εξέλιξη της.
Δυστυχώς πολλές φορές όταν γίνει η διάγνωση, ανακαλύπτεται ότι η νόσος έχει διηθήσει λεμφαδένες, αιμοφόρα αγγεία και άλλους ιστούς ή όργανα. Οι όγκοι αυτοί, συχνά δεν μπορούν να αφαιρεθούν. Όμως η ολική χειρουργική αφαίρεση του καρκίνου παγκρέατος, είναι η μόνη ελπίδα ίασης.

·      Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι ο έκτος σε συχνότητα εμφάνισης καρκίνος στην Ευρώπη.
·      Το 2002, στην Ευρώπη διαγνώστηκαν περισσότεροι από 78.000 νέοι ασθενείς με καρκίνο παγκρέατος και οι θάνατοι από τη νόσο ήταν περίπου 82.000.
·      Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι σημαντικά πιο συνήθης σε άνδρες νεαρής ηλικίας παρά σε νεαρές γυναίκες. Εν τούτοις, η διαφορά αυτή μειώνεται με την αύξηση της ηλικίας.
·      Περίπου το 75% του συνόλου των ασθενών με καρκίνο του παγκρέατος παρουσιάζουν μεταστατική νόσο κατά την αρχική διάγνωσή τους.


Read more: http://medlabgr.blogspot.com/2011/10/o-steve-jobs.html#ixzz4uiS3PNaM


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων