Σημαντικές επενδύσεις χρηματοδοτούμενες ως επί το πλείστον από ίδια κεφάλαια αλλά και γενναία αύξηση του προσωπικού, ήταν η απάντηση που έδωσε στην παρατεταμένη ύφεση ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, (ΟΦΕΤ). Oι φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA & Intermed, καθώς και η εμπορική εταιρεία Pharmabelle με έδρα την Κύπρο, που συναποτελούν τον ΟΦΕΤ, με επικεφαλής τις κυρίες Ιουλία και Ειρήνη Τσέτη, διανύουν μια διαδρομή ανάπτυξης και επιτυχιών την τελευταία πενταετία.
Ειδικότερα, τα τελευταία τριάμισι χρόνια, ο Όμιλος τριπλασίασε το δυναμικό του κατά 150 θέσεις εργασίας φθάνοντας τα 470 άτομα, εκ των οποίων το 60% είναι ανώτατου μορφωτικού επιπέδου. Το κονδύλι των επενδύσεων μόνο για την UNI-PHARMA την τελευταία εξαετία, ξεπέρασε τα 64 εκατ. ευρώ, ενώ το πλάνο επενδύσεων το διάστημα 2018-2020 προβλέπεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ.
Οι σημερινές εγκαταστάσεις παραγωγής της UNI-PHARMA, που αξιοποιούν την τελευταία «λέξη» της τεχνολογίας, με ρομποτικά, συστήματα και υψηλό επίπεδο ασφάλειας, προέκυψαν από επέκταση των παλαιότερων, μέσα από τη μεγαλύτερη επένδυση ύψους 35 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, μεσούσης μάλιστα της χειρότερης ύφεσης που γνώρισε μεταπολεμικά η Ελλάδα.
Με τρία πλέον σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής, ο ΟΦΕΤ καταγράφει εντυπωσιακά αποτελέσματα ανάπτυξης. Ο τζίρος της UNI-PHARMA ανήλθε το 2017 σε 55 εκατ. ευρώ και ο τζίρος της Intermed ανήλθε σε 22 εκατ. ευρώ, με το 18% του συνολικού κύκλου εργασιών να φορά εξαγωγές, δείγμα της έντονης εξωστρέφειας του ομίλου τα τελευταία χρόνια. Ήδη τα προϊόντα UNI- PHARMA & Intermed βρίσκονται σε 53 χώρες του κόσμου
Τις επιδόσεις του Ομίλου και το υψηλών προδιαγραφών βιοκλιματικό εργοστάσιο της UNI-PHARMA στην Κάτω Κηφισιά, γνώρισαν εκπρόσωποι του υγειονομικού και επιχειρηματικού ρεπορτάζ, στο πλαίσιο ξενάγησης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, την Τετάρτη 27 Ιουνίου. Στην συνάντηση, παραβρέθηκε η CEO της UNI-PHARMA κυρία Ιουλία Τσέτη, καθώς και στελέχη του ομίλου.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, η κυρία Τσέτη, αναφέρθηκε με έμφαση στην ανάγκη ως βιομηχανία να κρατήσουμε τα λαμπρά μυαλά στην Ελλάδα, η οποία έχει πληγεί από την αιμορραγία της μετανάστευσης, σημειώνοντας ότι παραμένουμε στον τόπο μας, επενδύουμε και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό. Επεσήμανε ακόμη, ότι η κρίση γεννά ευκαιρίες, σημείωσε ότι 20% του τζίρου, κατευθύνεται σε Έρευνα και Ανάπτυξη και ότι στόχος του Ομίλου είναι η βιώσιμη ανάπτυξη με βασικό έμβλημα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Γι’ αυτό, παρότι τα εργοστάσια είναι πλήρως αυτοματοποιημένα, εν τούτοις, το σύνθημα της διοίκησης είναι: «Ο Άνθρωπος δεν καταργείται». Άλλωστε στρατηγική επιλογή της εταιρείας, είναι η δημιουργία συνεχώς νέων θέσεων εργασίας, παράλληλα με την Ηθική, την Υπευθυνότητα, την Αριστεία και την Καινοτομία, επιλογές, στην οποία η εταιρεία είναι προσανατολισμένη από την ίδρυσή της από τον αείμνηστο Κλέωνα Τσέτη.
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της, η κυρία Τσέτη, επεσήμανε ότι «η Πολιτεία είμαστε όλοι εμείς», στέλνοντας ευθέως το μήνυμα για την ανάγκη να είμαστε υπεύθυνοι τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε κοινωνικό, ενώ αναφερόμενη στις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, η κυρία Τσέτη, υπογράμμισε ότι μας δίνουν το κίνητρο για να πορευόμαστε καλύτερα.
Αξίζει να σημειωθεί ακόμη, ότι στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, η κυρία Ιουλία Τσέτη εξελέγη στο Γενικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. Η εκλογή της, αναμένεται να λειτουργήσει με γνώμονα την αμετακίνητη πεποίθησή της ότι μπορούμε και πρέπει να κρατήσουμε τα λαμπρά μυαλά στη χώρα μας και με γνώμονα την οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας με έντονα χαρακτηριστικά βιομηχανικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας, βασισμένης στο υγιές επιχειρείν!
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου