Εκατομμύρια παιδιά οδηγούνται σε λιμοκτονία. Εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν να φάνε. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εκατομμύρια παιδιά οδηγούνται σε λιμοκτονία. Εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν να φάνε.

Δυο στους τρεις ανθρώπους που ήρθαν αντιμέτωποι με επισιτιστικές κρίσεις στη διάρκεια της περσινής χρονιάς ζουν στην Αφρική

 medlabnews.gr iatrikanea

Κοροναϊός, ένοπλες συρράξεις και ακραία καιρικά φαινόμενα έσπρωξαν εκατομμύρια ακόμη ανθρώπους στην πείνα, στη διάρκεια του 2020.

Συγκεκριμένα, σχεδόν 20 εκατ. επιπλέον άνθρωποι προστέθηκαν στους πληγέντες των επισιτιστικών κρίσεων στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, ενώ οι προοπτικές για το άμεσο μέλλον φαντάζουν εξίσου δυσοίωνες, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Δίκτυο Κατά των Επισιτιστικών Κρίσεων (GNAFC).

Η ανθρωπιστική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 2016 από την ΕΕ και τον ΟΗΕ, απεύθυνε επιπλέον προειδοποίηση ότι η οξεία επισιτιστική ανασφάλεια επιδεινώνεται αδιάκοπα από το 2017, το πρώτο έτος κατά το οποίο εξέδωσε την ετήσια έκθεσή του, μέχρι και σήμερα.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσει αυτός ο φαύλος κύκλος. Δεν χωράνε στον 21ο αιώνα ο λιμός και η πείνα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι οι ένοπλες συγκρούσεις και η πείνα είναι δυο προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα, καθώς το ένα ενισχύει το άλλο.


Η οξεία επισιτιστική ανασφάλεια σε επίπεδα κρίσης ή χειρότερα ορίζεται ως έλλειψη τροφίμων που απειλεί τη ζωή, τα προς το ζην ή αμφότερα και στη διάρκεια της περσινής χρονιάς έπληξε περισσότερα από 155 εκατ. ανθρώπους, δηλαδή τον υψηλότερο μέχρι σήμερα ετήσιο αριθμό που έχει καταγράψει το GNAFC.

Ο αριθμός των παιδιών κάτω των πέντε ετών που υποσιτίζονται ενδέχεται να φθάσει τα 2,4 εκατομμύρια ως το τέλος της χρονιάς (+20%), υπολογίζει η οργάνωση.

Εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη κινδυνεύουν να υποστούν υποσιτισμό, αν όχι λιμοκτονία, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης για να προσφερθεί ανθρωπιστική

Όπως προειδοποιεί ο οργανισμός, η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί ούτε εντός του 2021, κυρίως εξαιτίας των εμπόλεμων συγκρούσεων, αλλά και λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Δυο στους τρεις ανθρώπους που ήρθαν αντιμέτωποι με επισιτιστικές κρίσεις στη διάρκεια της περσινής χρονιάς ζουν στην Αφρική, όμως το πρόβλημα εντοπίζεται και σε άλλα σημεία του κόσμου, ενώ ανάμεσα στις δέκα πιο πληγείσες περιοχές του 2020 συγκαταλέγονται η Υεμένη, το Αφγανιστάν, η Συρία και η Αϊτή.

Στην Μπουρκίνα Φάσο, το Νότιο Σουδάν και την Υεμένη 133.000 άνθρωποι βρίσκονταν στο πιο σοβαρό ή «καταστροφικό» στάδιο της επισιτιστικής ανασφάλειας, που απαιτεί επείγουσα δράση για να αποφευχθούν μαζικοί θάνατοι και πλήρης κατάρρευση των νοικοκυριών τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων