του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr iatrikanea
Η 30η Ιανουαρίου έκλεισε με σύνολο των θανάτων της Πανδημίας να είναι 23.372.
Δυστυχώς ο Ιανουάριος του 2022 ήταν ο χειρότερος μήνας σε θανάτους της πανδημίας
Σύνολο θανάτων από την Πανδημία για τον μήνα Ιανουάριο 2022 = 2710, ήτοι ο χειρότερος μήνας ως προς τους θανάτους στην 2ετή Πανδημία
Πριν από τρεις μήνες σε επιστημονική συνάντηση έγινε γνωστό από καθηγητή πνευμονολογίας ότι στην Αθήνα δεν υπάρχουν θάνατοι κοροναϊού. Το ψάξαμε και με μεγάλη έκπληξη το επιβεβαιώσαμε. Για την ακρίβεια διαπιστώσαμε ότι στην Αθήνα καταγράφονται ελάχιστοι θάνατοι σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Το επικοινωνήσαμε και με την εντατικολόγο αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κα. Μ. Γκάγκα η οποία μας το επιβεβαίωσε.
Όμως από τότε πέρασαν τρεις ολόκληροι μήνες και τι έχει κάνει το Υπουργείο; Τίποτα
Και όμως συνεχίζουν να πεθαίνουν δεκάδες στην Κεντρική Μακεδονία.
Μόνο από την αρχή του χρόνου περίπου 1.500 άνθρωποι χάθηκαν από τις επιπλοκές του κοροναϊού σε όλη τη χώρα, ενώ σήμερα σε ένα 24ωρο κατέληξαν στον θάνατο 106 άνθρωποι.Στο σύνολο των 23.500 θανάτων στην Αττική από την αρχή της πανδημίας έχουν πεθάνει από κοροναϊό 7196 ασθενείς. και στην Κεντρική Μακεδονία έχουν φτάσει 6.454 ασθενείς.
Την ανησυχία του για το γεγονός εξέφρασε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, επισημαίνοντας ότι «θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές αν εδώ και δυο χρόνια είχαν στελεχωθεί οι ΜΕΘ με εξειδικευμένο προσωπικό, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε και έχουμε ως αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση και την υποβάθμιση της λειτουργίας των νοσοκομείων», ενώ προειδοποιεί πως «δεν υπάρχει ορατό τέλος της πανδημίας».
Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμώξεων (ECDC), η χώρα μας κατά την πρώτη εβδομάδα του νέου χρόνου μεταξύ 3/1/22 και 9/1/22 καταλαμβάνει την 8η θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, με 44 θανάτους την εβδομάδα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού, μετά τη Βουλγαρία (πρώτη στη λίστα με 77 θανάτους) και άλλες χώρες, όπως την Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία κ.α.
Αξίζει να σημειωθεί πως στις τελευταίες θέσεις με τους λιγότερους θανάτους στην ΕΕ και ΕΕΑ βρίσκονται η Σουηδία και η Φινλανδία με 5 θανάτους την εβδομάδα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού και η Ολλανδία με 4 θανάτους ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού.
Τι μπορεί λοιπόν να συμβαίνει; Γιατί η θνητότητα στις ΜΕΘ της επαρχίας είναι εξαιρετικά υψηλή;
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου