Μετά από νόσηση σε πόσο διάστημα μπορεί να ξανανοσήσει κάποιος από κοροναϊό; Πόσο διαρκεί η ανοσία μετά από νόσηση; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μετά από νόσηση σε πόσο διάστημα μπορεί να ξανανοσήσει κάποιος από κοροναϊό; Πόσο διαρκεί η ανοσία μετά από νόσηση;

Τα υπάρχοντα εμβόλια ΔΕΝ προσφέρουν σχεδόν καθόλου κάλυψη απέναντι τους κι έτσι δεν υπάρχει “ανάχωμα” στις νέες μολύνσεις.

 

 της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr iatrikanea

Οι δύο υποπαραλλαγές της Ομικρον BA.4 και BA.5, φέρονται να είναι υπεύθυνες και για την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού. Με αυξημένη ετοιμότητα οι επιστήμονες παρακολουθούν και στην Ελλάδα την εξάπλωση των δύο νέων υποπαραλλαγών, οι οποίες δεν φαίνεται να προκαλούν σοβαρότερη νόσηση.

Ωστόσο, τα υπάρχοντα εμβόλια ΔΕΝ προσφέρουν σχεδόν καθόλου κάλυψη απέναντι τους κι έτσι δεν υπάρχει “ανάχωμα” στις νέες μολύνσεις.

Αυτό αποδείχθηκε και στην Πορτογαλία, με εμβολιασμένο το 90% των πολιτών.

Σε πόσο διάστημα κινδυνεύει κάποιος να ξανακολλήσει;

O πρόεδρος Μπάιντεν πρόσφατα, είδαμε ότι ξανακόλλησε κοροναϊό μέσα σε ΔΕΚΑ ημέρες από την προηγούμενη νόσηση. Βέβαια αυτό συνέβη όπως φαίνεται γιατί πήρε τα αντι-ιικά φάρμακα της Pfizer που σε προστατεύουν από την βαριά νόσηση αλλά εκδηλώνουν αρκετοί ασθενείς επαναλοίμωξη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Επιστήμονες από την Ισπανία ανακοίνωσαν το συντομότερο στον κόσμο γνωστό χρονικό διάστημα επαναλοίμωξης με κοροναϊό.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσαν περιστατικά ασθενών που κόλλησαν Ομικρον μετά από προηγούμενη νόσηση. Ο μικρότερος χρόνος επαναλοίμωξης  ήταν 20 ημέρες από την προηγούμενη λοίμωξη. 

Οι ερευνητές τόνισαν ότι από μελέτη διαφόρων περιστατικών επαναλοίμωξης αναδεικνύει τη δυνατότητα της παραλλαγής Όμικρον να διαφεύγει από προηγούμενη ανοσία αποκτημένη είτε μετά από νόσηση είτε μετά από εμβολιασμό.

Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι με Covid-19 ΔΕΝ πρέπει να υποθέτουν ότι είναι προστατευμένοι από επαναλοίμωξη, ακόμη κι αν έχουν πλήρως εμβολιαστεί. 

Παρόλα αυτά, τόσο η προηγούμενη λοίμωξη με ίδια ή με άλλες παραλλαγές όσο και ο εμβολιασμός πράγματι φαίνεται να προστατεύουν σε ένα βαθμό έναντι της σοβαρής νόσου και της νοσηλείας εκείνους που μολύνονται από Όμικρον.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων