Πώς να βγάλετε τον πάγο από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, πολύ εύκολα; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πώς να βγάλετε τον πάγο από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, πολύ εύκολα;

Με δυο κινήσεις και υλικά που υπάρχουν στο σπίτι, απομακρύνεις τον ενοχλητικό πάγο

 

επιμέλεια Κασσιανή Τσώνη, medlabnews.gr iatrikanea

Το κόλπο για να διώξεις τον πάγο από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου - Με δυο κινήσεις και υλικά που υπάρχουν στο σπίτι, απομακρύνεις τον ενοχλητικό πάγο

Ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε το πρωί (κυρίως) καθώς φεύγουμε για τη δουλειά, είναι ο πάγος που σχηματίζεται επάνω στο παρμπρίζ εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας και της υγρασίας ή του χιονιού.

Ο πάγος στο παρμπρίζ ελαχιστοποιεί την ορατότητα του οδηγού κι έτσι αναγκαζόμαστε να χάνουμε πολύ ώρα έως ότου ζεστάνουμε αρκετά το γυαλί εσωτερικά με το καλοριφέρ του αυτοκινήτου, για να λυθεί το πρόβλημα.

Το πιο σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην ρίξετε στο τζάμι ζεστό νερό καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά ακόμη και να το σπάσει.

Αυτό που χρειάζεται είναι αρχικά υπομονή μέχρι να απομακρυνθεί ο πάγος.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα

ΚΟΛΠΟ 1

Μπείτε στο αυτοκίνητο, βάλτε μπροστά τη μηχανή και αφού περιμένετε λίγο να ζεσταθεί, ανοίξτε την θέρμανση και βάλτε τον ζεστό αέρα. Επιλέξτε την θέση του διακόπτη που στέλνει τον αέρα στο παρμπρίζ.

Έπειτα ρίξτε σιγά σιγά στο τζάμι νερό σε θερμοκρασία δωματίου και λίγη ποσότητα ξίδι. Σιγά-σιγά ο πάγος θα λιώσει και θα μπορέσετε να ξεκινήσετε.

ΚΟΛΠΟ 2


Ο μετεωρολόγος Ken Weathers (ναι, ναι, λέει τον καιρό και το όνομά του είναι... Weathers!) έχει την λύση!

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδυάσετε:
1 μέρος νερό
2 μέρη αλκοόλη (οινόπνευμα) για εντριβή

Τα αναμιγνύετε, βάζετε το διάλυμα σε ένα δοχείο με ψεκασμό και έχετε έτοιμη την άμεση και εύκολη λύση για τον πάγο στο παρμπρίζ. Απλά ψεκάστε το διάλυμα πάνω στο παγωμένο παρμπρίζ και δείτε πόσο πιο εύκολο γίνεται να καθαρίσετε τον πάγο μέσα σε δευτερόλεπτα!

Το κόλπο αυτό λειτουργεί λόγω του απίστευτα χαμηλού σημείου πήξης της ισοπροπυλικής αλκοόλης (οινόπνευμα) που είναι στους -89°C.

ΠΡΟΣΟΧΗ: 
Μην ρίχνετε ΠΟΤΕ ζεστό νερό σε ένα παγωμένο ή κρύο παράθυρο. Το γυαλί μπορεί να ραγίσει ή να σπάσει. Ρίχνετε πάντα μόνο κρύο νερό!


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων