Πρωτοπόρος ερευνήτρια πέθανε στα 29 της από σπάνιο όγκο. Ανέπτυξε μια νέα κατηγορία αντιβιοτικών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πρωτοπόρος ερευνήτρια πέθανε στα 29 της από σπάνιο όγκο. Ανέπτυξε μια νέα κατηγορία αντιβιοτικών

Χρειάστηκαν τρεις μήνες εξετάσεων για να διαγνωστεί τελικά με καρδιακό αγγειοσάρκωμα

 medlabnews.gr iatrikanea

Μία λαμπρή νεαρή επιστήμονας που δημιούργησε μια νέα κατηγορία αντιβιοτικών που θα μπορούσε να σώσει εκατομμύρια ζωές και να αποτρέψει ιατρική καταστροφή πέθανε σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η Κίρστι Σμίτεν είχε μόλις μήνες ζωής αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο της καρδιάς, μια τελική ασθένεια τόσο σπάνια που επηρεάζει μόνο δύο άτομα το χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Φεβρουάριο και έχασε τη μάχη για τη ζωή τα ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου. Είχε υποβληθεί σε θεραπεία στο νοσοκομείο Queen Elizabeth στο Μπέρμιγχαμ για επτά εβδομάδες πριν από τον θάνατό της.

Η κουνιάδα της, Σούκι Σμίτεν, σύζυγος του μεγαλύτερου αδελφού της, Matt, είπε: «Η Kirsty πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά αυτός ήταν ένας τόσο επιθετικός καρκίνος που δεν μπορούσε να τον νικήσει. «Έλεγε συνέχεια πόσα έπρεπε να ζήσει – ο αδερφός της, Νταν, παντρεύεται τον Νοέμβριο και ο Ματ και εγώ περιμένουμε μωρό τον Φεβρουάριο. Θα ήταν η πιο υπέροχη θεία. Είμαστε όλοι απαρηγόρητοι».

Η Σμίτεν, η οποία έπαιζε χόκεϊ και ποδόσφαιρο κάθε μέρα, ξύπνησε ένα βράδυ τον περασμένο Νοέμβριο με οδυνηρούς πόνους στο στήθος, ανέφερε η The Mail On Sunday νωρίτερα φέτος.

Χρειάστηκαν τρεις μήνες εξετάσεων για να διαγνωστεί τελικά με καρδιακό αγγειοσάρκωμα – έναν όγκο στην καρδιά της.

Αυτός ο τύπος όγκου θα αναπτυχθεί ξανά και είναι πιθανό να εξαπλωθεί ή να σκάσει, κάνοντας την καρδιά να σταματά να λειτουργεί, κάτι που για την επιστήμονα ήταν αναμφίβολα μια θανατική ποινή, αλλά ήλπιζε να ζήσει αρκετά για να βρεθεί μια θεραπεία.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών, η βιοχημικός, η οποία είχε διδακτορικό στη Χημεία και το 2020 συμπεριλήφθηκε στην περίφημη λίστα 30 Under 30 του περιοδικού Forbes για την επιστήμη και την υγειονομική περίθαλψη, συνέχισε να ηγείται του αγώνα κατά της μικροβιακής αντοχής – αυτό που αποκαλεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από τις μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια υγεία – η οποία έχει δει βακτήρια, ιούς, μύκητες και παράσιτα να εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου και να μην ανταποκρίνονται πλέον στα φάρμακα.

Με την ομάδα της στη Metallo Bio, μια εταιρεία που ίδρυσε με την υποστήριξη του διδακτορικού της επιβλέποντος στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, η Σμίτεν ανέπτυξε δύο αντιβιοτικές ενώσεις για τη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένων των κλώνων της πνευμονίας και της μηνιγγίτιδας που έχουν γίνει ανθεκτικά στα φάρμακα που συνήθως χρησιμοποιούνται. θεραπεία τους, καθώς και λοιμώξεις που αναπτύσσονται σε πληγές και μετά από χειρουργική επέμβαση.

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, δεν μπορούσε να εργαστεί καθώς πάλευε να αναπνεύσει ή να περπατήσει γύρω από το κρεβάτι της στο νοσοκομείο. Η οικογένειά της επιθυμεί να συνεχίσει η κληρονομιά της, τόσο στο να φέρει στο κοινό τη νέα κατηγορία αντιβιοτικών όσο και στην ευαισθητοποίηση για το καρδιακό αγγειοσάρκωμα και μετά τον θάνατό της.

Διαβαστε επισης

Γιατί ΔΕΝ παθαίνει, σχεδόν ποτέ, καρκίνο η καρδιά;

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων