medlabnews.gr iatrikanea
Για τον θάνατο του αδελφού του, Νίκου Φλωρινιώτη και τις ιατρικές παραλήψεις που όπως φαίνεται επιδείνωσαν την κατάσταση της υγείας του, μίλησε ο Σάββας Φλωρινιώτης
«Είχε μια ελιά στον ώμο του που τον ενοχλούσε γιατί έβαζε την τσάντα και μάτωνε, και αποφάσισε να πάει να την αφαιρέσει. Πήγε και την αφαίρεσε και θεωρήσαμε ότι όλα είναι καλά. Δεν ήξερα ότι είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση. Την τελευταία φορά που μιλήσαμε ήταν καλά, του έλεγα να μη δουλεύει αλλά ο Νίκος δε μπορούσε.
Σίγουρα ήταν ιατρικό λάθος. Δε μας πήραν τηλέφωνο ποτέ για τη βιοψία. Όταν πλέον άρχιζε και αδυνάτιζε, και δε ξέραμε τι είχε, γυρίσαμε όλους τους γιατρούς και όταν κάναμε κάποιες εξετάσεις και είδαμε τι είναι, ζητήσαμε τη βιοψία και την είχαν χάσει. Χάσαμε σχεδόν έναν χρόνο με αυτή την ιστορία» ανέφερε αρχικά ο Σάββας Φλωρινιώτης, στην εκπομπή «Super Κατερίνα».
«Θα κινηθώ νομικά»
«Θα τα είχαμε προλάβει όλα. Σίγουρα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα τώρα αν είχαν γίνει κάποια πράγματα διαφορετικά. Μπορεί να μη αφαιρούσε καν την ελιά και να μη γινόταν τίποτα ποτέ. Ο Νίκος έκανε ανοσοθεραπείες. Το μελάνωμα δε πιάνει χημειοθεραπεία. Εγώ σαν αδελφός του θα κινηθώ νομικά. Έχω θυμώσει. Πώς θα κοιμάμαι αν δε δικαιωθεί; Δε μπορώ να κοιμηθώ.
Εννοείται ότι με βασανίζει όλο αυτό, και το ότι δεν ήμουν εδώ και έλειπα, πολλά με βασανίζουν. Κάποιος πρέπει να ψάξει κάτι. Δε γίνεται να φεύγει ένα παιδί 39 χρονών. Αλλού πατάω και αλλού βρίσκομαι, δεν έχουν περάσει έξι μήνες από τότε που πέθανε ο μπαμπάς μου. Δε ξέρω πώς να το αντέξω» κατέληξε ο Σάββας Φλωρινιώτης.
Μια φωτογραφία με την ίδια και τον αδερφό της Νίκο, ανάρτησε η Άννα Φλωρινιώτη, η οποία δεν μπορεί να δεχτεί το θάνατό του, σε ηλικία μόλις 39 ετών.
Η Άννα Φλωρινιώτη πόσταρε φωτό αγκαλιά με τον αδελφό της λίγες ώρες πριν πεθάνει
Μια φωτογραφία με την ίδια και τον αδερφό της Νίκο, ανάρτησε η Άννα Φλωρινιώτη, η οποία δεν μπορεί να δεχτεί το θάνατό του, σε ηλικία μόλις 39 ετών.
Η Άννα Φλωρινιώτη βρισκόταν στο πλευρό του Νίκου όλες αυτές τις ημέρες (από του Αγίου Νικολάου και μετά) που νοσηλευόταν στο «Λαϊκό Νοσοκομείο» μέχρι το θάνατό του. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η ίδια χθες, η γιατρός του Νίκου Φλωρινιώτης, τους είχε πει την τελευταία φορά που μπήκαν στο νοσοκομείο, ότι δεν θα τα κατάφερνε.
Όπως και έγινε προχθές, όπου ο Νίκος Φλωρινιώτης έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 39 ετών, 7 μήνες από το θάνατο του πατέρα του, Γιάννη Φλωρινιώτη.
Η Άννα Φλωρινιώτη, η οποία δεν μπορεί να δεχτεί το θάνατο του μικρού της αδερφού, ανάρτησε χθες μια φωτογραφία από το νοσοκομείο. Σε αυτήν βλέπει κανείς, τα δύο αδέρφια, να είναι ξαπλωμένα αγκαλιά στο κρεβάτι με τα μάτια τους κλειστά. Στη λεζάντα, έγραψε: «Μέχρι εχθές μωρό μου στο νοσοκομείο κοιμόμασταν αγκαλίτσα».
Η περιπέτεια υγείας του Νίκου Φλωρινιώτη
Μιλώντας χθες στην εκπομπή «Πρωινό», η Άννα Φλωρινιώτη περιέγραψε την περιπέτεια υγείας του αδερφού της, αποκαλύπτοντας: «Είχαν γίνει πολλά λάθη στην αρχή. Του είχαν βγάλει μια ελιά από τον ώμο και δεν την έστειλαν για βιοψία. Αυτό είναι τραγικό. Δεν μπορώ να το καταλάβω πώς δεν έγινε. Εγώ δεν είχα ιδέα για την ελιά στον ώμο. Μετά έγινε σαν κύστη, σαν λίπωμα. Πάλι δεν με είχε ενημερώσει ο αδερφός μου. Πήγε να το βγάλει και έκαναν βιοψία. Του είπαν “έλα σε δύο εβδομάδες να πάρεις τη βιοψία”. Ο Νίκος φοβόταν να πάει. Πήγε μετά από έναν μήνα και του είπαν ότι δεν υπάρχει καμία βιοψία και ότι την είχε πάρει και δεν υπάρχει εκεί κάτι. Χάθηκε. Θεώρησε λοιπόν ο αδερφός μου ότι, από τη στιγμή που δεν τον ειδοποίησε κανείς, δεν θα ήταν κάτι σοβαρό για να τον ειδοποιήσει. Αυτό άρχισε και μεγάλωνε. Η μάνα μου τον έστελνε στους γιατρούς για να το βγάλει… Ένας άλλος γιατρός μάς είπε "λίπωμα". Ξαφνικά πήγα στο Λαϊκό σε έναν φίλο μου και μου είπε "αυτό θέλει ειδικό γιατρό". Στη μαγνητική το ίδιο βράδυ πήραν τηλέφωνο και μας είπαν "τρέξτε, δεν είναι λίπωμα αυτό, δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω". Αυτό μεγάλωνε, μεγάλωνε. Όλη αυτή η διαδικασία πήρε δύο χρόνια. Αν το είχαμε δει έγκαιρα, δεν θα ήταν τίποτα».
Όπως αποκάλυψε η αδερφή του Νίκου Φλωρινιώτη, το πρώτο πράγμα που είπε όταν άκουσε τι συμβαίνει με την υγεία του ήταν «μαμά, θα πεθάνω;». Σύμφωνα με την ίδια, η γιατρός του (ογκολόγος στο Λαικό) είπε πως έδινε ένα 60% να βγει νικητής.
Διαβάστε επίσης
Λίγα λόγια για τον καρκίνο του δέρματος
Ο καρκίνος του δέρματος είναι ο συχνότερος καρκίνος στον άνθρωπο. Αντίθετα από άλλους κακοήθεις όγκους, οι κακοήθεις όγκοι του δέρματος μπορεί να διαγνωστούν σχετικά εύκολα από το ιστορικό τους και από μία καλή κλινική εξέταση.
O καρκίνος του δέρματος είναι πιο συχνός σε ανοιχτόχρωμα άτομα που έχουν εκτεθεί πολύ στην ηλιακή ακτινοβολία. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, αλλά είναι συχνότερος στις εκτεθειμένες στον ήλιο περιοχές, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, τα κάτω χείλη και τα χέρια.
The Skin Cancer Foundation
- Η Ψηφιακή Χαρτογράφηση Σπίλων αποτελεί το ΤΕΣΤ ΠΑΠ του δέρματος και η εξέταση γίνεται όλες τις εποχές του έτους και αφορά όλες τις ηλικίες.
- Μια ελιά που βγήκε στο σώμα σας ή ένας σπίλος που άλλαξε στο δέρμα σας χρειάζεται άμεσα διερεύνηση. Ο καρκίνος προλαμβάνεται με την ψηφιακή χαρτογράφηση
- Καλοήθεις παθήσεις και όγκοι του δέρματος. Σπίλοι, Λιπώματα, κύστεις, ιδρωταδενίτιδα, ξανθελάσματα.
- Μελάνωμα στο νύχι. Σκούρες γραμμές στα νύχια μπορεί να οφείλονται σε αιμάτωμα ή καρκίνο. Τα διαγνωστικά κριτήρια ABCDEF
- ΤΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
- Το αλφάβητο (ABCD) για να προφυλαχθούμε από το μελάνωμα
- Μελάνωμα. Τι είναι; Πώς το καταλαβαίνουμε; Θεραπεύεται;
- Τι είναι η χημειοθεραπεία; Τι κάνει στα καρκινικά κύτταρα και πόσο απαραίτητη είναι στην θεραπεία; (chemotherapy)
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου