Χιλιάδες Βρετανοί ζητούν αποζημίωση για παρενέργειες από το εμβόλιο της AstraZeneca. Έχουν ήδη αποζημιωθεί 175 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

slide 23 to 28 of 12

Χιλιάδες Βρετανοί ζητούν αποζημίωση για παρενέργειες από το εμβόλιο της AstraZeneca. Έχουν ήδη αποζημιωθεί 175

Μετά τις επιπλοκές που παρουσίασε, από το νοσοκομείο τηλεφώνησαν στη σύζυγό του, για να της ανακοινώσουν ότι επρόκειτο να πεθάνει.

 medlabnews.gr iatrikanea

Για πρώτη φορά μετά την κυκλοφορία του εμβολίου της κατά του κοροναϊού, η AstraZeneca παραδέχτηκε σε δικαστικά έγγραφα ότι, το σκεύασμα, μπορεί πράγματι να προκαλέσει σπάνιες παρενέργειες. Η παραδοχή του φαρμακευτικού κολοσσού ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την καταβολή τεράστιων αποζημιώσεων.

Οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν πως το εμβόλιο της βρετανοσουηδικής πολυεθνικής, που παρασκευάστηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ευθύνεται για θανάτους ή σοβαρές παρενέργειες σε συγγενείς τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι οικογένειες που κινούνται νομικά κατά της AstraZeneca διεκδικούν αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων λιρών. Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν κάποιες από τις οικογένειες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θεωρούν πως, για κάποιες από τις περιπτώσεις, οι αποζημιώσεις μπορεί να είναι ύψους και 20 εκατομμυρίων λιρών.

Περίπου 14.000 Βρετανοί έχουν κάνει αίτηση στις αρχές για πληρωμή λόγω επιπλοκών οι οποίες ισχυρίζονται ότι προκαλούνται από τα εμβόλια κατά του κοροναϊού, αναφέρει η εφημερίδα «Telegraph», επικαλούμενη κυβερνητικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, περισσότερα από 5.500 αιτήματα απορρίφθηκαν, ενώ 519 υποθέσεις δεν έφτασαν καν στο στάδιο της ιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Περίπου χίλιοι άνθρωποι ζήτησαν επανεξέταση της υπόθεσής τους, αλλά μόνο 12 κατάφεραν να πληρωθούν. Περίπου 350 ισχυρισμοί απορρίφθηκαν επειδή οι γιατροί αποφάσισαν ότι το εμβόλιο δεν «οδήγησε σε σοβαρό βαθμό αναπηρίας». Για να δοθεί αποζημίωση, η απώλεια της ικανότητας εργασίας πρέπει να φτάσει το 60%. Οι Βρετανοί που έλαβαν την πληρωμή λαμβάνουν εφάπαξ πληρωμή 120.000 λιρών, αλλά μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει πληρώσει μόνο 175 περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, οι πληρωμές συνδέονται με ασθένειες όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο, το έμφραγμα, οι επικίνδυνοι θρόμβοι αίματος, η φλεγμονή του νωτιαίου μυελού, το υπερβολικό πρήξιμο των άκρων και η παράλυση του προσώπου. Στο 97% των περιπτώσεων όλων των εγκεκριμένων πληρωμών, στους ανθρώπους έγινε ένεση με το σκεύασμα της βρετανο-σουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca. Παρά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν και τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων θρόμβωσης, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συνέχισε να συνιστά το εμβόλιο AstraZeneca, παρόλο που η εκστρατεία εμβολιασμού ανεστάλη στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέχρι τον Μάρτιο του 2021, γράφει η «Telegraph».

Η περίπτωση του Τζέιμι Σκοτ

Η Telegraph, σε αφιέρωμά της στην πρώτη αγωγή κατά της εταιρείας, σημειώνει ότι αυτή αφορά τον Βρετανό μηχανικό ηλεκτρονικών υπολογιστών και πατέρα δύο παιδιών, Τζέιμι Σκοτ. Ο Σκοτ, μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα, παρουσίασε θρόμβωση και εγκεφαλική αιμορραγία, με αποτέλεσμα να του προκληθεί μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο. Πλέον, ο ίδιος δεν είναι σε θέση να εργαστεί. Ο ενάγων εμβολιάστηκε τον Απρίλιο του 2021 κατά του κοροναϊού. Μετά τις επιπλοκές που παρουσίασε, από το νοσοκομείο τηλεφώνησαν στη σύζυγό του, για να της ανακοινώσουν ότι επρόκειτο να πεθάνει. Ο Σκοτ είχε εμβολιαστεί με τρεις δόσεις του σκευάσματος

Δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου αναφέρουν ότι, η AstraZeneca προτίθεται να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες σε βάρος της στο δικαστήριο. Ωστόσο, υπάρχει νομικό έγγραφο στο οποίο οι αρμόδιοι της εταιρείας παραδέχονται πως, το εμβόλιο κατά του κοροναϊού που παρασκεύασε, «ενδέχεται σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις να προκαλέσει TTS - θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοκυτταροπενίας». Η παραδοχή έγινε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας τον Μάιο του 2023, όταν εκδικαζόταν η υπόθεση του Τζέιμι Σκοτ.

Στο δημοσίευμα της Telegraph αναφέρεται ότι, επιστήμονες είχαν εντοπίσει για πρώτη φορά μια σύνδεση μεταξύ του εμβολίου και μιας ασθένειας που ονομάζεται ανοσοθρομβοπενία και θρόμβωση που προκαλείται από το εμβόλιο (σύνδρομο VITT). Η σύζυγος του Τζέιμι, Κέιτ Σκοτ, μίλησε στο βρετανικό μέσο όπου, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι, «χρειάστηκαν τρία χρόνια για να γίνει αυτή η παραδοχή. Είναι πρόοδος, αλλά θα θέλαμε να δούμε περισσότερα από αυτούς και από την κυβέρνηση. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουν τα πράγματα πιο γρήγορα».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων