medlabnews.gr
Η εργασία του μαθητή με θέμα το διαστημόπλοιo Voyager επιλέχθηκε ως η καλύτερη ομιλία στο 1ο Βαλκανικό Σχολείο Αστρονομίας
Ονομάζεται Βίκτωρας Γιαννικόπουλος και είναι μαθητής της Β’ Γυμνασίου του Pierce College και θεωρείται διάνοια στην αστροφυσική.
Η εργασία του μαθητή – που «παίζει στα δάχτυλα» την αστροφυσική, Βίκτωρα Γιαννικόπουλου – με τίτλο «Voyager 1 and 2: The Epic Journey in Vast Cosmic Sea», κέρδισε το 1ο Βραβείο στο 1ο Βαλκανικό Θερινό Σχολείο Αστρονομίας και Αστροφυσικής, με θέμα «Ένα παιδί από τα Βαλκάνια μετράει τ’ άστρα».
Η έμπνευση για την εργασία προήλθε από τις δύο αποστολές Voyager, επικεφαλής των οποίων ήταν ο νυν Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και ομότιμος διευθυντής διαστημικών προγραμμάτων της NASA, Δρ. Σταμάτιος Κριμιζής και η εργασία του εστίασε στα μηνύματα του ανθρώπου στα βάθη του διαστήματος και στον τρόπο επιβίωσής μας.
Ο Δρ. Σταμάτιος Κριμιζής είναι πανεπιστημιακός – διαστημικός επιστήμονας με διακεκριμένη επαγγελματική σταδιοδρομία ως εκπαιδευτικός και πρωτοπόρος ερευνητής με συμμετοχή στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. και της NASA, αλλά και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.
Ο κ. Κριμιζής, κάθισε στο πλευρό του Βίκτωρα στη συνέντευξη που παραχώρησαν μαζί, στην εκπομπή «Συνθέσεις» στην ΕΡΤ, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024.
Η ωριμότητα με την οποία μίλησε ο 13χρονος μαθητής, εντυπωσίασε πολλούς χρήστες των κοινωνικών δικτύων και έτσι έγινε viral για όλους τους σωστούς λόγους.
«Κάποια παιδιά της ηλικίας μου έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους, ασχολούνται πολύ με τα social media και γίνεται η μάχη των likes. Προσπαθούν να βγάλουν την καλύτερη φωτογραφία για να πάρουν τα πιο πολλά like. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να ασχολούνται με κάτι πιο δημιουργικό. Πλέον επηρεάζονται πολύ από τα social media.
Θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα. Το 1600 περίπου όταν ο Νεύτωνας ήταν φοιτητής στην Αγγλία, ξέσπασε μια πανδημία και αναγκάστηκε να κλειστεί στο σπίτι του για δύο χρόνια. Αυτά τα δύο χρόνια ήταν τα πιο παραγωγικά χρόνια για τον ίδιο καθώς ανακάλυψε του νευτώνιους νόμους, το νόμο της βαρύτητας και την διάθλαση του φωτός. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν σόσιαλ μίντια, διαδίκτυο και ηλεκτρικό ρεύμα.
Κάποιοι νέοι φαίνεται πως είναι εθισμένοι με αυτές τις πλατφόρμες. Έχουμε και την τεχνητή νοημοσύνη που αν πέσει σε λάθος χέρια μπορεί να γίνει καταστροφική. Επίσης θεωρώ ότι αυτά τα περιστατικά (ανήλικης παραβατικότητας) τα υπερπροβάλλουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου