AirPods «μαιμού» από την Κίνα είναι επικίνδυνα για την υγεία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

AirPods «μαιμού» από την Κίνα είναι επικίνδυνα για την υγεία

Κακή ποιότητα ήχου και πολύ υψηλότερη ένταση από το μέγιστο επιτρεπτό επίπεδο και ως εκ τούτου, άκρως επικίνδυνο για την ακοή
Έρευνα που έγινε σε κινέζικες απομιμήσεις των δημοφιλών ασύρματων ακουστικών AirPods της Apple. Οι ερευνητές πέρασαν από απλές και τυπικές δοκιμασίες μια σειρά από αυτά τα fake Airpods. Το τελικό αποτέλεσμα; Κακή ποιότητα ήχου και πολύ υψηλότερη ένταση από το μέγιστο επιτρεπτό επίπεδο και ως εκ τούτου, άκρως επικίνδυνο για την ακοή.


Τα Apple AirPods είναι οι αδιαφιλονίκητοι ηγέτες στην αγορά των ασύρματων ακουστικών. Συγκεκριμένα, βρίσκονται στη πρώτη θέση πωλήσεων παγκοσμίως, με το μερίδιο αγοράς τους να φτάνει και να ξεπερνά το 45%. Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι έχουν κυκλοφορήσει πολλά αντίγραφα και κλώνοι τα οποία βρίσκουμε παντού στο διαδίκτυο. Με τιμή πάνω από 130 ευρώ που πωλούνται τώρα πλέον τα AirPods είναι μια σχετικά απαγορευτική τιμή, για να μην αναφέρουμε τα AirPods Pro που κοστίζουν πάνω από 240 ευρώ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εδώ και πολλά χρόνια, πολλοί κινέζοι κατασκευαστές έχουν ξεκινήσει την παραγωγή fake AirPods σε πολύ χαμηλότερες τιμές.
Το περιοδικό “60 million consumers” αποφάσισε να δοκιμάσει αυτές τις απομιμήσεις χαμηλού κόστους, οι οποίες πολλές φορές τυγχάνουν ιδιαίτερης εκτίμησης από μερικούς influencers και Youtubers. Όπως διευκρινίζει το περιοδικό, αυτά τα ασύρματα ακουστικά προωθούνται αρκετά συχνά από διάφορους και αποτελούν μέρος κάποιου χορηγικού περιεχομένου. Αυτοί οι influencers και οι Youtubers παίρνουν χρήματα για να λένε καλά πράγματα για αυτές τις συσκευές. Ορισμένα από αυτά τα ακουστικά έχουν πανομοιότυπη εμφάνιση με τα AirPods, ενώ άλλα πάνε ακόμη πιο πέρα, υιοθετώντας την ενσωμάτωση κλώνων του τσιπ H1 της Apple.
Για τους σκοπούς της δοκιμής, οι συγγραφείς παρήγγειλαν 7 διαφορετικά ζευγάρια πλαστών AirPods. Από τα 7, μόνο τα 4 έφτασαν στα γραφεία του περιοδικού, ενώ τα άλλα τρία χάθηκαν μυστηριωδώς, κάπου μεταξύ Κίνας και Γαλλίας. Από τα 4 που έφτασαν στο περιοδικό, το ένα απλά δεν λειτουργούσε. Επομένως, δεν είχαν άλλη επιλογή οι δημοσιογράφοι και εξέτασαν μόνο τα τρία ζευγάρια που λειτουργούσαν.
Η τελική ετυμηγορία ήταν ότι η ποιότητα του ήχου είναι από μέτρια και κάτω, ενώ ένα από τα μοντέλα αποδεικνύεται επικίνδυνο για την ακοή του χρήστη, με τη μέγιστη ένταση να υπερβαίνει τα ισχύοντα επιτρεπτά όρια κατά 10 ντεσιμπέλ. Όπως υποδεικνύει το περιοδικό, αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα με αυτούς τους κλώνους, ότι σπάνια πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας.
Φυσικά, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το περιοδικό δεν συνιστά κανένα από τα τρία ζευγάρια ακουστικών που δοκίμασαν. Προτρέπει τους καταναλωτές να προσέχουν όταν αγοράζουν ασύρματα ακουστικά. Το καλύτερο που πρέπει να κάνουμε είναι να προχωράμε στην αγορά προϊόντων από αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα, τα οποία είναι σίγουρα ακριβότερα (όχι πολύ σε κάποιες περιπτώσεις), αλλά σέβονται τα πρότυπα ασφαλείας.
Να σημειώσουμε εδώ, ότι στο συγκριτικό τεστ του περιοδικού, εξετάστηκαν και αρκετά άλλα ασύρματα ακουστικά, τα οποία όμως δεν ήταν κλώνοι των Airpods με πολύ καλά αποτελέσματα. Αυτά, μάλιστα, προτείνονται για αγορά από το περιοδικό, ως πολύ καλές οικονομικές εναλλακτικές των Airpods.
[Πηγή] :

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων