Βρετανική Μελέτη: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα του κοροναϊού της Βρετανικής μετάλλαξης. Το κύριο ο βήχας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Βρετανική Μελέτη: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα του κοροναϊού της Βρετανικής μετάλλαξης. Το κύριο ο βήχας

Όσοι έχουν βρεθεί θετικοί στην νέα παραλλαγή του κοροναϊού, που εντοπίστηκε πρώτα στη Βρετανία,

medlabnews.gr iatrikanea

 Όσοι έχουν βρεθεί θετικοί στην νέα παραλλαγή του κοροναϊού, που εντοπίστηκε πρώτα στη Βρετανία, είναι πιθανότερο να εμφανίζουν συμπτώματα όπως βήχας, πονόλαιμος και κόπωση, αλλά λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν αγευσία και ανοσμία, όπως προκύπτει από μια βρετανική μελέτη.

Η παραλλαγή, η οποία εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στη νοτιοανατολική Αγγλία, θεωρείται ότι είναι περισσότερο μεταδοτική και ενδεχομένως να συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας παρότι τα στοιχεία που υποδηλώνουν αυξημένα ποσοστά θανάτων δεν είναι ακόμη ισχυρά και είναι αβέβαια.

Η Βρετανική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έχουν παρατηρηθεί και άλλες διαφορές μεταξύ εκείνων που έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων με COVID-19.

«Η απώλεια της γεύσης και η απώλεια της όσφρησης ήταν σημαντικά λιγότερο κοινές στα θετικά τεστ που ήταν συμβατά με την νέα παραλλαγή παρά στα τριπλά θετικά», ανέφερε η Υπηρεσία σε μια ανάλυση των χαρακτηριστικών ανθρώπων στην Αγγλία με COVID-19, η οποία αφορά την περίοδο από 15 Νοεμβρίου 2020 ως 16 Ιανουαρίου 2021.

Άλλα συμπτώματα

‘Ενα «τριπλά θετικό» αποτέλεσμα σε PCR τεστ (δηλαδή με την μοριακή μέθοδο ανάλυσης PCR) υποδηλώνει ότι κάποιος έχει μολυνθεί με τον κοροναϊό, αλλά όχι με τη βρετανική παραλλαγή.

«Άλλα συμπτώματα ήταν περισσότερο κοινά στους μολυσμένους με τη νέα παραλλαγή με τις μεγαλύτερες διαφορές να είναι ο βήχας, ο πονόλαιμος, η κόπωση, η μυαλγία και ο πυρετός», επισημαίνει η Υπηρεσία.

«Δεν υπάρχουν αποδείξεις για διαφορές αναφορικά με τα συμπτώματα του γαστρεντερικού συστήματος, της δύσπνοιας και των πονοκεφάλων», προστίθεται.

Συμπέρασμα

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο μεταλλαγμένος κοροναϊός εμφανίζει θετικά δύο γονίδια και όχι τρία στα σχετικά τεστ.

Από μια ομάδα περίπου 3.500 ατόμων που είχαν τον μεταλλαγμένο κοροναϊό:

  • Το 35% είπε ότι είχε βήχα
  • Το 32% είχε κόπωση
  • Το 25% είχε μυϊκούς πόνους
  • Το 21,8% είχε πονόλαιμο

Από μια ομάδα 2.500 ατόμων με την παλιά, γνωστή μορφή του κοροναϊού:

  • Το 28% είχε βήχα
  • Το 29% είχε κόπωση
  • Το 21% είχε μυϊκούς πόνους και πόνους
  • Το 19% είχε πονόλαιμο

Επίσης:

  • Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 16% αυτών με τη νέα μετάλλαξη παρουσίασαν απώλεια της αίσθησης της γεύσης τους, ενώ το 15% έχασε την αίσθηση της όσφρησης. Αυτά τα ποσοστά ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τα αντίστοιχα για άτομα με την παλιά παραλλαγή του κοροναϊού (18% και για τα δύο).
  • Δεν παρατηρήθηκε διαφορά στα επίπεδα πονοκεφάλων, δύσπνοιας, ή διάρροιας και έμετου και στις δύο ομάδες.

Ο μεταλλαγμένος κοροναϊός συνδέεται με υψηλότερο ιικό φορτίο

Ο καθηγητής Lawrence Young, ιολόγος και καθηγητής μοριακής ογκολογίας στο πανεπιστήμιο του Warwick, δήλωσε ότι η νέα μετάλλαξη του κοροναϊού είχε 23 αλλαγές σε σύγκριση με τον αρχικό ιό της Wuhan στην Κίνα.

«Μερικές από αυτές τις αλλαγές σε διαφορετικά μέρη του ιού θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανοσολογική απόκριση του σώματος και επίσης να επηρεάσουν το εύρος των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την COVID-19″, είπε.

Οι μολυσμένοι με τον μεταλλαγμένο κοροναϊό άνθρωποι φαίνεται να παράγουν περισσότερο ιό και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο διαδεδομένη λοίμωξη μέσα στο σώμα «κάτι που ίσως εξηγεί τα αυξημένα ποσοστά βήχα, μυϊκών πόνων και κόπωσης», πρόσθεσε ο καθηγητής Young.

Πηγή: https://www.bbc.com

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων