medlabnews.gr iatrikanea
Ένα δίχρονο παιδί από το Κεντάκι έγινε το νεότερο άτομο - μέλος της Mensa, της κοινωνίας των πιο έξυπνων ανθρώπων του κόσμου.
Οι γονείς της Ίσλα ΜακΝαμπ, η Αμάντα και ο Τζέισον, παρατήρησαν για πρώτη φορά την ευφυΐα της κόρης τους όταν εκείνη άρχισε να αφήνει πλαστικούς κύβους αλφάβητου σκορπισμένους γύρω από το σπίτι τους στα προάστια του Λούισβιλ του Κεντάκι.
Δίπλα στον καναπέ, μπορούσαν να διαβάζουν τη λέξη «καναπές». Κοντά σε ένα τηλεχειριστήριο τα γράμματα έγραφαν "TV" και όχι μακριά από το κατοικίδιο της οικογένειας, εμφανίστηκε η λέξη «γάτα».
«Διάβαζε σε επίπεδο νηπιαγωγείου ήδη από τα δύο της», είπε η Αμάντα ΜακΝαμπ στον τηλεοπτικό σταθμό Local 12.
«Έτσι, σκέφτηκα, "ας δούμε τι συμβαίνει εδώ, ας δούμε πόσο έξυπνο είναι αυτό το παιδί"».
Ένας ειδικός έκανε στην Ίσλα τεστ IQ. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Βρισκόταν στο 1/100 του πληθυσμού.
«Η Mensa είναι η μεγαλύτερη και παλαιότερη κοινωνία υψηλού IQ και επικοινωνήσαμε μαζί τους και επιβεβαίωσαν ότι ήταν το νεότερο μέλος», είπε ο πατέρας της, Τζέισον, ο οποίος είναι οδοντίατρος.
Από τα 50.000 μέλη της Mensa στις ΗΠΑ, εκτός από την Ίσλα μόνο τρία ακόμη είναι κάτω των τεσσάρων ετών.
Ήδη και πριν από τα δεύτερα γενέθλιά της, οι γονείς της διαπίστωσαν ότι μπορούσε να διαβάσει ολόκληρες λέξεις.
Το λεξιλόγιό της μεγάλωσε γρήγορα, με την οικογένεια να σταματά να μετράει στις 500 λέξεις.
Μια παιδίατρος έμεινε άναυδη όταν το παιδί άρχισε να διαβάζει δυνατά μια αφίσα στο γραφείο της. Η Ίσλα μπορεί επίσης να κάνει βασικές μαθηματικές πράξεις - όπως πρόσθεση και αφαίρεση.
Παρά την πρώιμη διάνοιά της, η Isla παραμένει ένα κανονικό νήπιο, απολαμβάνοντας τις αγαπημένες τις σειρές κινουμένων σχεδίων και κάνει εύκολα φίλους.
«Ας ελπίσουμε ότι η εξυπνάδα της θα οδηγήσει σε μια υποτροφία μια μέρα - ίσως το Χάρβαρντ ή το MIT».
Το να είσαι το πιο έξυπνο παιδί στην τάξη παρουσιάζει τις δικές του προκλήσεις, λέει ο εκπρόσωπος της Mensa, Τσαρλς Μπράουν.
«Δεν είναι πάντα εύκολο να είσαι ο πιο έξυπνος άνθρωπος στο δωμάτιο, ειδικά για τα μικρά παιδιά. Συχνά δεν ταιριάζουν καλά στο εκπαιδευτικό σύστημα και το αναγνωρίζουμε. Κι έτσι, προσφέρουμε κάποιες λύσεις στα ίδια και τους γονείς τους».
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου