Ακρωτηρίασαν τα κάτω άκρα στην 19χρονη φοιτήτρια που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ από μηνιγγίτιδα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ακρωτηρίασαν τα κάτω άκρα στην 19χρονη φοιτήτρια που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ από μηνιγγίτιδα

Η 20χρονη είχε υποστεί γάγγραινα στο κάτω μέρος και των δύο ποδιών της

 medlabnews.gr iatrikanea

Σε ακρωτηριασμό και των δύο κάτω άκρων υποβλήθηκε η 20χρονη φοιτήτρια, η οποία είχε νοσήσει από μηνιγγίτιδα τον περασμένο Φεβρουάριο στην Πάτρα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η νεαρή κοπέλα είχε νοσηλευθεί σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας και πριν από 20 ημέρες, λόγω επιπλοκών της ασθένειας, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΚΑΤ στην Αθήνα.

Η νεαρή φοιτήτρια είχε υποστεί γάγγραινα Η 20χρονη είχε υποστεί γάγγραινα στο κάτω μέρος και των δύο ποδιών της και παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο ακρωτηριασμός -κάτω από το γόνατο- ήταν η μόνη λύση για να μη τεθεί σε κίνδυνο η ζωή της.

Υπενθυμίζεται ότι η φοιτήτρια, το δεύτερο από τα τρία κρούσματα σε φοιτητές, είχε καταρρεύσει μέσα στο μαθηματικό τμήμα κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης και αμέσως είχε μεταφερθεί στο ΠΓΝΠ, όπου διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ.

Η 19χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών μεταφέρθηκε σε ειδική κλινική πλαστικής χειρουργικής του ΚΑΤ στην Αθήνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος που παρουσιάζει στα κάτω άκρα.

Η κοπέλα κατάγεται από τη Βάρη και παρουσίασε επιπλοκές στα πόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες η μηνιγγίτιδα την «χτύπησε» στα κάτω άκρα, ευτυχώς όμως δεν υπήρξε ισχαιμία στο άνω τμήμα των ποδιών αλλά πολύ πιο χαμηλά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ

Η μηνιγγίτιδα είναι μια φλεγμονή που εντοπίζεται στις μήνιγγες (δηλ. στις μεμβράνες που περιβάλλουν τον εγκέφαλο) καθώς και το υγρό που βρίσκεται μεταξύ αυτών και που καλείται εγκεφαλονωτιαίο υγρό.

Όλες οι ηλικιακές ομάδες μπορούν να προσβληθούν από τη μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο, με τα βρέφη, νήπια, έφηβους και νεαρούς ενήλικες να αποτελούν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς.

Πέντε (5) είναι οι κύριες οροομάδες (Α,Β,C,W-135,Y)  του βακτήριου Neisseria Meningitidis ή μηνιγγιτιδόκοκκος που προκαλεί τη μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο. Η εξέλιξη της νόσου είναι ταχύτατη και μπορεί να επιφέρει το θάνατο σε διάστημα 24 – 48 ωρών από την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων, τα οποία συχνά μοιάζουν με αυτά της γρίπης, όπως ο πυρετός, ο έμετος και η κεφαλαλγία.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), περίπου 1 στα 10 άτομα που προσβάλλονται καταλήγει παρά τη θεραπεία. Επιπλέον, 1 στα 5 άτομα που επιβιώνουν εμφανίζει σοβαρές μόνιμες αναπηρίες, όπως εγκεφαλική βλάβη, επιληπτικούς σπασμούς, απώλεια της ακοής και μαθησιακές δυσκολίες, ενώ είναι δυνατό να υποστεί μέχρι και ακρωτηριασμό άκρων.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων