Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 496 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό να φθάνει τους 843.390.
Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε στα 2.766, στο υψηλότερο επίπεδο από τη 15η Απριλίου. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκαν στους μόλις κατά 1.
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας παρέμεινε αμετάβλητος στους 6.429 νεκρούς. Δηλαδή σε 1 θάνατο παρά την αύξηση των κρουσμάτων
Ο αριθμός των πολιτών του Ισραήλ που έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 ξεπέρασε τα 5,65 εκατομμύρια, ή το 60,6% του πληθυσμού.
Νωρίτερα χθες το υπουργείο Υγείας σημείωσε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer/BioNTech ως προς την αποτροπή της μόλυνσης υποχώρησε στο 64% μεταξύ της 6ης Ιουνίου και της 3ης Ιουλίου εξαιτίας της εξάπλωσης της πολύ πιο μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα. Ανερχόταν στο 94,3% μεταξύ της 2ης Μαΐου και της 5ης Ιουνίου. Πάντως, το υπουργείο Υγείας συμπλήρωσε πως η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech σε ό,τι αφορά την αποτροπή των εισαγωγών σε νοσοκομεία, των σοβαρών μορφών της νόσου και της θνητότητας εκτιμά πως βρίσκεται περί το 93%.
Δείτε τα διαγράμματα
Στο Ισραήλ, παρόλο που αυξάνουν τα κρούσματα ΔΕΛΤΑ δεν υπάρχουν θάνατοι. Μπορεί ακόμα να πει κανείς ότι θα πρέπει να περιμένουμε 15 με 20 ημέρες μέχρι δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. Τα ίδια βλέπουμε στην Βρετανία και στην Ισπανία. Χιλιάδες κρούσματα ελάχιστοι θάνατοι (από τους παλαιότερα διασωληνωμένους).
Στις 6 Ιουλίου διαπιστώνουμε ότι τα κρούσματα πέφτουν και οι θάνατοι παραμένουν 0 στο Ισραήλ και 15 στην Μ.Βρετανία
Μ. Βρετανία1 Ιουλίου - 27 556 κρουσματα - 22 θάνατοι |
Το 90% των Βρετανών έχει αντισώματα κατά του κοροναϊού - Κατέγραψε 32.548 νέα κρούσματα - Τι συμβαίνει;
Οι περισσότεροι ενήλικες Βρετανοί έχουν αντισώματα κατά του κοροναϊού, καθώς σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ περίπου 9 στους 10 πολίτες έχουν ανοσία κατά του κοροναϊού, την οποία απέκτησαν είτε με τη νόσηση, είτε με τον εμβολιασμό.
Η Ουαλία έχει τα υψηλότερα επίπεδα προστασίας από τον κοροναϊό, καθώς το 91,8% των ενηλίκων εκτιμάται ότι έχουν αντισώματα κοροναϊού στην κυκλοφορία του αίματος.
Ακολουθεί η Αγγλία με 89,8% των ενηλίκων, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Office for National Statistics (ONS) και η Βόρεια Ιρλανδία με 87,2%.
Η παρουσία αντισωμάτων στο αίμα σημαίνει ότι είτε έχουν νοσήσει στο παρελθόν, είτε πως έχουν εμβολιαστεί. Χαμηλότερα είναι τα ποσοστά στη Σκωτία καθώς θεωρείται πως το 84,7% έχει αντισώματα.
Να σημειωθεί πως χρειάζεται δύο με τρεις εβδομάδες μετά τη μόλυνση ή τον εμβολιασμό για να παραχθούν αρκετά αντισώματα για την καταπολέμηση του ιού.
Την ίδια ώρα η Βρετανία κατέγραψε στις 7 Ιουλίου, 32.548 νέα κρούσματα του κοροναϊού, χωρίς όμως πολλά βαριά περιστατικά μέχρι στιγμής και χωρίς πολλούς θανάτους. Πρόκειται για ένα στατιστικό που θα πρέπει να δουν στη χώρα μας, καθώς η Βρετανία έχει κτίσει το λεγόμενο τείχος ανοσίας (πρέπει να έχει αντισώματα περίπου το 70% του πληθυσμού) και παρόλα αυτά καταγράφει πολλά κρούσματα.
Αυτό που θα πρέπει να παρατηρήσουμε είναι πως τα κρούσματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν και πως ο ιός δεν πρόκειται να φύγει, το σημαντικό είναι να είναι προστατευμένοι οι ευάλωτοι ώστε να μην έχουμε πολλά σοβαρά περιστατικά.
Συμπέρασμα. Ο εμβολιασμός είναι χρήσιμος και καλό είναι να συνεχιστεί για να φτάσει το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων σε ένα επίπεδο 30 με 40%. Η προσοχή σε μέτρα προφύλαξης από όλους, σε εσωτερικούς χώρους και σε χώρους έντονου συνωστισμού είναι ακόμα πολύ χρήσιμη. Νέα φάρμακα ακόμα πιο αποτελεσματικά πρέπει να εισαχθούν στην φαρέτρα των γιατρών, για καλύτερα και πιο αποτελεσματικά όπλα στην αντιμετώπιση της νόσου.
Όλα αυτά μέχρι να διαπιστώσουμε και εμπράκτως δούμε το φθινόπωρο ότι τα κρούσματα παραμένουν λίγα και οι θάνατοι είναι ανύπαρκτοι ή απειροελάχιστοι.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου